smaakvolle picknick in de zon

Lekker naar buiten, gras tussen je tenen, het picknickkleed uitvouwen en ontspannen maar. Buiten eten geeft het ultieme zomergevoel. Bij picknicken is een goede (food) prep nodig. Lijstjes maken dus!

Gezond gemak

Het liefst maak je zelf hapjes, maar soms ontstaat er een spontaan picknickplan. Ga dan gewoon even langs jouw Ekoplaza om je eetmandje te vullen. Wat dacht je van een pikante kipsalade op yoghurtbasis van Marqt? Daarmee maak je heerlijke sandwiches of besmeer je toastjes. Beetje rucola erop of stukjes verse mango en nootjes. Samen maak je er wat moois van. Marqt heeft nog veel meer 'kies en mix'-salades en tapas om snel in te pakken en weg te wezen.

Kies & mix salades

Picknick recepten

proef & picknick

Verras je vrienden op een picknick met proeverij van onbekende biologische drankjes. Haal van alles wat. Plak de etiketten thuis af en neem pen en schrijfblok mee. Verdeel de drank over kleine glaasjes. Raad allemaal wat je proeft en geef het een cijfer. Dan weet je voor een volgende keer welke favorieten je moet inslaan. Bij Ekoplaza hebben we allerlei heerlijke sapjes en drankjes die je hiervoor kunt gebruiken, zowel met als zonder alcohol. 

Zomerse drankjes

Duurzame picknick

Een picknick in het groen? Maak er dan ook een groene pichnick van! Met duurzame en pure levensmiddelen en servies zonder plastic. Met onze handige single-use bordjes, bestek en servetten respecteer je de natuur. Onze bordjes worden gemaakt van suikerriet. Voorheen werden de stengels van het onttrekken van de suiker verbrand. Nu worden ze vermalen tot pulp met een papierachtige substantie, en vervolgens tot bordje gemaakt. Minder plastic dus én minder luchtvervuiling omdat de stengels niet worden verbrand. De servetten mogen op de composthoop en ook het bestek van maiszetmeel is biologisch afbreekbaar.