de warme smaak van kurkuma en gember

Gember en kurkuma zijn krachtige kruiden die beide afkomstig zijn van een plant. Ze zijn zowel vers als in poedervorm verkrijgbaar en geven jouw gerecht een unieke, pittige smaak! Je maakt er bijvoorbeeld heerlijke thee mee of geeft je warme gerecht een kick.

De warme smaak van kurkuma

Kurkuma wordt ook wel Indiase geelwortel, koenier of turmeric genoemd. Deze slankere en bruinere versie van gember is van binnen knaloranje! Geroemd om z'n gezonde eigenschappen, maar wij vinden 'm ook gewoon heel lekker! Probeer eens de verse kurkumaworteltjes. Gewoon even schillen, fijnhakken en gebruiken in plaats van gedroogde kurkuma. Je maakt er de lekkerste thee, gerechten en baksels mee!

Weetjes over kurkuma

Wat weet jij over kurkuma? Hierbij enkele weetjes op een rij.

  • Kurkuma is een goede bron van vitamine B en ijzer.
  • Met verse kurkuma maak je een heerlijk kopje thee. Pittig van smaak en verwarmend tijdens de koude wintermaanden. Rasp de kurkuma of snijd er kleine plakjes van en giet er kokend water op. Vind je het wat te pittig? Voeg dan citroen of limoen toe voor een frisse touch.
  • Ga je aan de slag met verse kurkuma? Draag handschoentjes of was je handen direct, want de knaloranje kleur kan wel eens afgeven!
Kurkuma

Kurkuma

Peru - 150 Gram

Recepten met kurkuma

Heet, pittig & zoet

Gember is de wortelknol van de gemberplant. Het heeft een heerlijk pittige en citroenachtige smaak en is bruikbaar in tal van gerechten. Maak er bijvoorbeeld een thee van, gebruik het in Oosterse gerechten of gebruik het als ingrediënt in je cocktail of mocktail. Geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en daardoor barstensvol smaak.

Gember

Gember

Peru - 100 Gram

Recepten met gember