hollandse nieuwe

Het haringseizoen is gestart! De haring is weer overal verkrijgbaar, maar de lekkerste vind je bij Ekoplaza. Haringen passen zich mooi aan het seizoen aan. Elk jaar groeit hij een beetje en in het voorjaar wordt hij met name vetter. Zo heeft de Hollandse Nieuwe haring in juni en juli een vetpercentage opgebouwd van minimaal 16%.

Duurzame haring

In tegenstelling tot vele andere visverwerkende bedrijven, verwerkt Fish and More hun haring op locatie in het Nederlandse Katwijk. De meeste visverwerkers maken haring machinaal schoon. Bij Fish and More wordt de haring op traditionele manier met de hand schoongemaakt en dagvers uitgeleverd. De haring is groot en mals. Een emmer van 5 kilo bevat 38 tot 40 haringen. Dit varieert bij visverwerkers vaak tussen de 45 en 50 stuks en soms zelfs tussen de 50 en 55 stuks per emmer van 5 kilo. De haring van Fish and More is van goede kwaliteit en wordt daarom in verschillende visspeciaalzaken verkocht.

De haring wordt ook wel ‘kantjes’ haring genoemd omdat ze deze dicht aan de kust vangen. Dit zijn kleinere scholen, moeilijk te vinden en vaak vetter en malser dan de haring verder van de kust vandaan. De haring komt uit Denemarken, die vinden we lekkerder dan de stevige Noorse haring. Het aanbod van de stevige Noorse haring is groter, waardoor deze goedkoper wordt aangeboden. 

De haring monstert Fish and More zelf. Wanneer er haring wordt gevonden van goede kwaliteit, kopen ze deze voor een heel jaar in. Op deze manier kunnen we het hele jaar door haring aanbieden van goede kwaliteit.

image
image

Wist je dat...

  • Haring het lekkerst is wanneer de haring een hoger vetpercentage heeft?
  • Het vet van een haring voor een groot deel uit onverzadigde omega 3-vetzuren bestaat?
  • De beste haring een fris zilte geur moet hebben en mals maar ook stevig moet zijn?
  • Haring over gezonde vetten beschikt? Deze verkleinen het risico op hart- en vaatziekten.

Meer vis recepten