hoera! het is lente!

Bij Ekoplaza kiezen wij voor de lekkerste groenten van het seizoen. Zo halen we onze producten van zo dichtbij mogelijk, het liefste uit Nederland. De telers en Ekoplaza helpen elkaar: onze telers weten dat wat ze telen ook in de winkel belandt, wij hebben ‘gegarandeerd’ aanbod en jij kunt genieten van verse biologische seizoensgroenten.

een ode aan de lente

Langzaam worden de dagen weer langer, lichter en zachter. De lente knalt uit de grond! Samen met onze vertrouwde telers zorgen we dat de smaak van de lente op je bord ligt. Knapperige radijzen, kakelverse paksoi en de sappigste aardbeien van Nederlandse bodem. Wanneer je met de seizoenen mee eet, geniet je extra van het lekkers dat de natuur te bieden heeft.

Groentekalender: wat brengt dit seizoen?

Groenten die passen bij de tijd van het jaar zijn nou eenmaal lekkerder. Eet dus met de seizoenen mee! Houd onderstaande momenten in de gaten en geniet van al 't lekkers dat de lente te bieden heeft.

  • Witte aspergesvanaf eind maart. Een aantal weken later komen ook de groene asperges.
  • Raapstelenzullen weer leverbaar zijn vanaf eind maart.
  • Paksoi: tot midden april uit de kas, daarna uit de koude kas
  • Spinazievanaf midden april weer uit de koude kas
  • Waterkers: rond begin maart weer als Nederlands product in de winkel
  • Aardbeien: vanaf eind april / begin mei
  • Radijsjesvanaf begin april weer beschikbaar uit de kas
  • Little gem: vanaf half april

Groenten uit het seizoen

Nieuw seizoen vertrouwde telers

De mooiste kwaliteitsproducten komen uit een transparante keten. Omdat we direct inkopen bij onze telers - dus zonder tussenhandel - weten we precies waar onze producten vandaan komen. Jarenlange relaties met deze telers, soms al meer dan 25 jaar, zorgen dat wederzijds vertrouwen en respect vanzelfsprekend zijn.

Goudeerlijke asperges

Binnenkort steken ze hun kopjes weer op: asperges! Het witte goud van de Nederlandse zandgrond. Familie Verhoeven uit Cromvoirt teelt voor Ekoplaza goudeerlijke asperges: biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen. "Gezond van grond tot mond" is het motto van Erik Verhoeven. "Onze asperges komen uit gezonde mond om smaakvol te verdwijnen in jouw mond." Je vindt de asperges vanaf eind maart tot eind juni dagvers in jouw Ekoplaza-winkel.

Meer over Erik
ekoplaza-biodynamisch-erikverhoeven-asperges

Asperge recepten

Ekoplaza-biologisch-Peeters-Mertens-vroege-teelten

Stabiele partners

Onze Chinese kool komt van Robin Peeters uit het Midden-Limburgse Neer. Op vruchtbare zand- en kleigrond langs de Maas teelt hij naast Chinese kool ook prei, pastinaak, tuinbonen en groene courgettes. In 2000 hebben zijn ouders het roer omgegooid en zijn ze volledig biologisch gaan telen. De nieuwe manier van werken wende vrij snel, maar de grootste uitdaging was het vinden van afnemers. Dankzij Ekoplaza hebben ze nu een stabiele partner gevonden waarop ze kunnen bouwen. "Het is fijn om korte lijntjes met Ekoplaza te hebben. Dat maakt het persoonlijk en geeft vertrouwen voor de toekomst."