hoera! het is lente!

Bij Ekoplaza kiezen wij voor de lekkerste groenten van het seizoen. Zo halen we onze producten van zo dichtbij mogelijk, het liefste uit Nederland. De telers en Ekoplaza helpen elkaar: onze telers weten dat wat ze telen ook in de winkel belandt, wij hebben ‘gegarandeerd’ aanbod en jij kunt genieten van verse biologische seizoensgroenten.
een ode aan de lente
Langzaam worden de dagen weer langer, lichter en zachter. De lente knalt uit de grond! Samen met onze vertrouwde telers zorgen we dat de smaak van de lente op je bord ligt. Knapperige radijzen, kakelverse paksoi en de sappigste aardbeien van Nederlandse bodem. Wanneer je met de seizoenen mee eet, geniet je extra van het lekkers dat de natuur te bieden heeft.
Groentekalender: wat brengt dit seizoen?
Groenten die passen bij de tijd van het jaar zijn nou eenmaal lekkerder. Eet dus met de seizoenen mee! Houd onderstaande momenten in de gaten en geniet van al 't lekkers dat de lente te bieden heeft.
- Chinese kool - mei + juni
Van familie Peeters-Mertens uit Neer en Puur Origine uit Grubbenvorst - Witte asperges - april t/m juni
Van Verhoeven Asperges uit Cromvoirt en De Watertuin uit Groeningen - Groene asperges - maart t/m juni
Van Overesch uit Raalte en van Sócrates uit Camuñas, Spanje - Raapstelen - maart t/m mei
Van Eko-Logisch uit Roelofarendsveen en Aurora uit Uithuizermeeden - Paksoi - januari t/m juni
Van Organic Brothers uit Sirjansland en Gert van Brakel uit Sint-Annaland - Spinazie - april t/m juni
Buitenteelt van Puur Origine uit Grubbenvorst - Waterkers - maart t/m juni
Van De Klispoel uit Ubbergen - Aardbeien - half april t/m juni
Van Bio Brothers uit America (Limburg) - Radijsjes - maart t/m juni
Van Be-Leaf uit 's-Gravenzande - Little gem - half april t/m juni
Van De Eerste uit Marknesse en Heerlijke Oogst uit Oirschot - Andijvie - mei + juni
Buitenteelt van Heerlijke Oogst uit Oirschot
Groenten uit het seizoen
Lenterecepten

Nieuw seizoen vertrouwde telers
De mooiste kwaliteitsproducten komen uit een transparante keten. Omdat we direct inkopen bij onze telers - dus zonder tussenhandel - weten we precies waar onze producten vandaan komen. Jarenlange relaties met deze telers, soms al meer dan 25 jaar, zorgen dat wederzijds vertrouwen en respect vanzelfsprekend zijn.

Raapstelen van David Luijendijk
Zodra de lente begint, groeien de raapstelen van David Luijendijk volop! Op zijn biologische boerderij in Roelofarendsveen teelt hij deze frisse, malse blaadjes met zorg en vakmanschap. Ze komen uit de koude kas, waardoor ze langzaam groeien en hun volle, peperige smaak ontwikkelen. David houdt het graag kleinschalig, zodat hij met aandacht en liefde zijn gewassen kan telen. Raapstelen zijnéén van de eerste lentegroenten en heerlijk in stamppot, salade of omelet.
Recepten met raapstelen
Goudeerlijke asperges
De asperges van Erik Verhoeven zijn een echte traktatie! In Noord-Brabant teelt hij ze met liefde, samen met drie andere kleinschalige telers. Door hun krachten te bundelen, kunnen ze het wassen, sorteren en verpakken gewoon bij Erik op de boerderij doen. Dankzij de vruchtbare zandgrond en de zorgvuldige teelt krijgen de asperges hun heerlijk zachte en verfijnde smaak. Of je ze nu op klassieke wijze eet of in een frisse salade verwerkt, deze seizoensdelicatesse wil je niet missen!
Nog even geduld en dan kunnen we weer genieten van de witte asperges van Erik!Meer over biologische asperges

Recepten met asperges
- Glutenvrije producten | Ekoplaza
- Nieuw in het schap | Ekoplaza
- Picknick
- Mediterrane keuken | Ekoplaza
- Snelle & makkelijke weekmenu's | Ekoplaza
- Wokken | Ekoplaza
- Kerst amuses & voorgerechten | Ekoplaza
- Natuurlijke & biologische zonbescherming | Ekoplaza
- Shared dining tijdens de feestdagen | Ekoplaza
- Stoofpot | Ekoplaza
- Salade | Ekoplaza
- Stamppot
- Tapas
- Bakken
- Citrusfruit
- Kurkuma en gember
- Gourmet
- Dessert
- Quiche
- Barbecue
- Plantaardige drank
- Plantaardige zuivel
- Verwarmende dranken
- Weerstand
- Zomer
- Soep
- Burgers
- Lente
- Vegetarisch
- Kinderopvang
- Ontbijt
- Granen
- Hanen
- Kruiden en specerijen
- Oosterse keuken
- Zuiver water
- Back to school
- Vaders
- Raw
- No waste
- Alternatieve basis
- Paleo
- Kroketten
- Lupine
- Lunch
- Gezonde vetten
- Kant-en-klaar
- Borrel
- Verfrissende drankjes
- Matcha
- Eiwitrijk
- Hollandse nieuwe
- Oliën en vetten
- Fermenteren
- Mama en kind
- Havermout
- Vezelrijk
- Koolhydraatarm
- Detox
- Kaasplankje
- Aloë vera
- Zeewier
- Mosselen
- Herfst
- Bier
- Wijn
- Winter
- Vegan kaas
- Kombucha