De lente op je bord

Bij Ekoplaza kiezen wij voor de lekkerste groenten van het seizoen. Zo halen we onze producten van zo dichtbij mogelijk, het liefste uit Nederland. De telers en Ekoplaza helpen elkaar: onze telers weten dat wat ze telen ook in de winkel belandt, wij hebben ‘gegarandeerd’ aanbod en jij kunt genieten van verse biologische seizoensgroenten.

de lente is fris en groen!

Knapperige radijsjes, frisse raapstelen, sappige waterkers, friszoete rabarber en verse asperges... De lente klant weer uit de grond! Het lange wachten wordt eindelijk beloond. Als je met de seizoenen mee eet geniet je extra van het lekkers dat de natuur te bieden heeft. Met name in bladgroenten vind je de echte voorjaarsvitamientjes. Dus kom maar op met die eerste spinazie, veldsla, aardbeien en meiraapjes!

Pittige rucola

Rucola is een hele gezonde bladgroente bomvol vitamines en mineralen: vitamine A en K, kalium, calcium en ijzer. Deze sla heeft een pittige nootachtige smaak en wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt.

Rucola zijn de blaadjes van mosterdkruid. Het blad is smal, donkergroen van kleur en sterk ingesneden. De smaak van rucola is pittig, iets bitter en nootachtig.

Sterke spinazie

Dat Johan en Loes Tielen van een uitdaging houden blijkt wel: spinazie is echt een lastig gewas om biologisch te telen. Het vraagt veel energie en een hele rijke bodem. Met goede bemesting, vruchtwisseling en een gezonde dosis optimisme lukt het hen om ons de lekkerste spinazie te leveren.

IJzerbommetjes raapstelen

Raapstelen zijn echte ijzerbommetjes! IJzer helpt bij vermoeidheid en activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Daarnaast bevatten ze vitamines A, C en K. 

Raapstelen, in de volksmond ook wel "kelen" genoemd, zijn de jonge blaadjes van koolplantjes. De lichtgroene blaadjes hebben een knapperige steel en licht-pittige smaak. Hoe verser, hoe lekkerder!

Lentegroente en -fruit

Nieuw seizoen vertrouwde telers

De mooiste kwaliteitsproducten komen uit een transparante keten. Omdat we direct inkopen bij onze telers - dus zonder tussenhandel - weten we precies waar onze producten vandaan komen. Jarenlange relaties met deze telers, soms al meer dan 25 jaar, zorgen dat wederzijds vertrouwen en respect vanzelfsprekend zijn.

Er zijn weer asperges!

image
image
image

Paksoi als bron van vitamine

Paksoi is een bron van vitamine A, K en C. Een groente boordevol vitamines en mineralen! De groente valt niet alleen op door de authentieke smaak, maar ook door de dikke, witte, knapperige stengels met grote, groene, sappige bladeren aan de bovenkant. Deze koolsoort wordt vaak gebruikt in Aziatische gerechten door de milde smaak.


Teler van paksoi
De paksoi van Fred Willemsen valt niet alleen op door de authentieke smaak, maar ook door de dikke knapperige stengels met groot sappig blad. Hiermee kom je wel aan je lentevitamientjes!