fred willemssen van puur origine

Sinds 2012 staat Fred aan het roer. Hij koos bewust voor biologische teelt en nam daarom het bedrijf over. Biologisch telen moet in je vingers zitten vindt Fred, want het vergt een compleet andere aanpak. Als boer zijnde moet je trots kunnen zijn op de manier waarop je werkt en op de groenten die je biedt.

Recepten met witlof

Puur origine grondwitlof

Grondwitlof is bij uitstek een product van mensenhanden en van de bodem. Van de volle grond waarin de cichoreiwortel groeit en wordt opgespit, tot de verse teeltgrond waarin de wortels handmatig worden ingetafeld en waaruit het ‘witte loof’ tevoorschijn schiet. De grondwitlof die je bij Ekoplaza koopt, komt van Fred Willemssen, eigenaar van biologische kwekerij Vollenberg in het land van Peel en Maas.

Wist je dat witlof in 2 fases groeit? Eerst worden er planten geteeld die lijken op andijvie. De wortels en het blad worden verwijderd en de overgebleven stronken gaan naar een donkere ruimte. Daarop groeit in 21 dagen een mooie witlof die klaar is om geoogst te worden. Fred gaat nog een stap verder: hij zet de stronken in fase 2, net als vroeger, in een bak met echte grond. Daardoor is zijn witlof ouderwets lekker!

Witlof

Witlof

Nederland - 500 Gram

image
image

Puur origine Paksoi

De paksoi van Fred is geteeld op schone en gezonde akkers. De groente valt niet alleen op door de authentieke smaak, maar ook door de dikke, witte, knapperige stengels met grote, groene, sappige bladeren aan de bovenkant. Een groente boordevol vitamines en mineralen! Op de kwekerij van Fred wordt vanaf maart tot en met september paksoi geplant. Na vier tot acht weken is de paksoi klaar om geoogst te worden.

Recepten met paksoi