biologische asperges van erik verhoeven

Ze steken hun kopjes weer op: de asperges! Het witte goud van de Nederlandse zandgrond. Familie Verhoeven uit Cromvoirt teelt onze goudeerlijke asperges: biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen. Tot eind juni dagvers in jouw Ekoplaza-winkel!

Gezond van grond tot mond

Erik teelt al ruim 40 jaar asperges teelt en sinds een aantal jaar 100% biologisch. Hij is de derde telersgeneratie met een enorme passie voor het telen van asperges. Zijn slogan? "Onze asperges komen uit gezonde grond om smaakvol te verdwijnen in jouw mond." 

Sterke aspergeplanten

Onder de grond, verborgen onder de bedden, liggen de aspergeklauwen, de wortelstelsels van de aspergeplant. Ze zien eruit als de bovenkant van een ouderwetse ragebol. Erik:  "In die klauwen ontstaan in het voorjaar witte knoppen, die zich langzaam door de zandbedden omhoog werken tot wij ze afsteken. Dat zijn asperges. De echte plant, die al het harde werk doet, zie je helemaal niet."


Krijgen ze alle liefde en aandacht, dan kunnen de aspergeklauwen tien jaar oud worden. Al die tijd blijven ze geduldig in de aarde wachten en elk jaar nieuwe asperges produceren. Koude winters, hete zomers, daar doet de aspergeplant het goed op. "Dan voeden de klauwen zich, ze zitten vol suiker en groeikracht, en daar krijg je dikke, gezonde en zoete asperges van."

Recepten met asperges

het witte goud, waar onze teler terecht trots op is 

Onze aspergeteler Erik werkt het hele jaar toe naar de lente. Dan gaat hij knallen met de lekkerste asperges, iedere dag vers gestoken op het land. En daar kun je de lekkerste recepten mee maken.

Alle recepten

ekoplaza-biologisch-aspergeblok

aspergeseizoen

Het bekende aspergesteken vindt jaarlijks plaats van april tot en met juni. Asperges zijn van oudsher een gewas van de zandgrond. Doordat de grond losser is, kunnen ze mooi recht groeien. Het doek over de aspergerug (het 'heuveltje' waar de asperges in staan) zorgt voor extra warmte en beschermt tegen de zon. Na de oogst worden de asperges 24 uur gekoeld in water waardoor ze langer wit blijven. Daarna worden ze gewassen, gesorteerd en verpakt!

ekoplaza-biologisch-verhoeven-aspergesfeer-1

Lekker bij de asperges