topkwaliteit van ekoplaza huismerk

Met het Ekoplaza huismerk willen we biologische levensmiddelen voor de juiste prijs bereikbaar maken voor iedereen. Met deze producten kun je zorgeloos genieten van lekkere en vitale voeding en zorgen we samen voor een gezondere en betere wereld om ons heen. Dat voelt goed en je krijgt er levenslust van!

een Ruime keuze

Met meer dan 300 alledaagse producten vind je ons huismerk door de hele winkel terug. Het assortiment varieert van heerlijke kaas met melk van Boer Wicher uit Rouveen tot smaakvolle pasta’s uit Italië en fruitbeleg van conservenfabriek Geurts, een Betuws bedrijf waar wij al jaren zeer tevreden mee samenwerken. Voor welk schap je ook staat, in bijna alle categorieën is het vertrouwde huismerk er voor je.

ekoplaza-biologisch-ekoplazahuismerk-kaas-sfeer

Zoals het hoort te smaken: puur, vitaal en volwaardig

Het uitgangspunt is smaakvol biologisch, maar we kijken (veel) verder dan dat. We vinden het belangrijk dat onze producten hun authentieke smaak behouden. Dus zonder onnodige toevoegingen en onnodig veel toevoegingen. Waar mogelijk maken we keuzes die de kwaliteit van onze producten nog verder verhoogt. Fairtrade koffie, Fairtrade thee zonder aroma’s, pindakaas en conserven zonder toegevoegde suiker, bouillons zonder verdikkingsmiddelen en smaakversterkers en amandeldrink met een hoog percentage amandel zijn hier enkele goede voorbeelden van.

Eerlijke prijzen voor iedereen

Langdurige samenwerkingen, een grootschaliger inkoopvolume en rechtstreeks contact met producenten zorgen ervoor dat we voor onze huismerk producten een eerlijke prijs kunnen garanderen. Hieronder verstaan wij eerlijk voor de producent, voor jou als klant en voor de wereld om ons heen. Maar het begint allemaal bij onze producenten.


Een eerlijke prijs voor hen zorgt ervoor dat er voldoende ruimte ontstaat. Ruimte voor het ontwikkelen van de gewenste productkwaliteit of het verduurzamen van verpakkingen bijvoorbeeld. Maar ook zodat zij milieu- en diervriendelijk kunnen werken en een duurzaam bestaan kunnen opbouwen. We krijgen er producten voor terug waar we blij van worden. 

image

Thee van eigen merk

We kiezen met ons huismerk voor een compleet fairtrade assortiment en theeën die vrij zijn van natuurlijke aroma’s. Niet alleen de smaak, maar ook de herkomst vinden we belangrijk.

image

Bakmiddelen van eigen merk

Achter ons meel zit een bijzonder verhaal. Deze Ekoplaza bakmiddelen komen van Spielberger Mühle, een traditioneel Duits familiebedrijf en producent van graanproducten. Voor Spielberger Mühle is de zorg voor het milieu door een biologisch-dynamische werkwijze het doel.

image

Couscous van eigen merk

Couscous, gemaakt van grofgemalen durumtarwe, is allang niet meer alleen populair in Noord Afrika. Wij zijn hier inmiddels ook fan!

image

Granendranken van eigen merk

De granendranken van Ekoplaza hebben geen toegevoegde suikers of andere zoetstoffen. Dit is een lekkere drank voor het bij ontbijt met vers fruit of ontbijtgranen, of nog beter, perfect te gebruiken in een onbeperkt aantal recepten van zoet tot hartig.

image

Cashewnoten uit Tanzania

Het merendeel van de cashewnoten (in dop) die in Afrika zijn geteeld en geoogst worden geëxporteerd naar Vietnam en India. Hier worden ze verder verwerkt. Na het verpakken worden deze cashewnoten over de hele wereld geëxporteerd. Dit betekent dus dat de cashewnoten naar meerdere continenten reizen voordat ze bij de eindbestemming komen. Bij Ekoplaza doen we dat liever anders. 

image

Sappen van eigen merk

Al negen decennia lang maakt onze leverancier fruit- en groentesappen van biologische kwaliteit. Op de fruitboerderij en boomgaard worden diverse gewassen en grondstoffen verbouwd.

Onze verpakkingskeuzes

Een eerlijke verpakking betekent ook rekening houden met de natuur en het milieu. Daar hebben we immers veel aan te danken. We hebben de ambitie om zoveel mogelijk producten te verpakken met materialen die het milieu en de natuur minimaal belasten. In totaal wordt nu 70% van de Ekoplaza huismerk producten plasticvrij verpakt.

Palmolievrij

Wij garanderen dat de palmolie in ons assortiment biologisch is en de herkomst transparant. Zo vormt deze palmolie geen gevaar voor de orang-oetan. Ons huismerk is zelfs volledig palmolievrij. Gewoon om te laten zien dat het kan. Dat is nog beter.

ekoplaza-biologisch-eieren

Van dichtbij de bron, ook als het van verder komt

Bij Ekoplaza maken we bewuste keuzes wat betreft de ketenpartners. Er wordt kritisch gekeken naar de herkomst van producten. Producten van dichtbij hebben onze voorkeur. Zo komt onze Ekoplaza melk bijvoorbeeld altijd uit Nederland, hebben we vaste Nederlandse pluimveehouders voor onze eieren en levert Boer Wicher uit Rouveen de melk waarvan onze kazen worden gemaakt. Soms moeten we uitwijken naar betrouwbare producenten uit andere landen. Waar we dan ook inkopen, we kopen altijd dichtbij de bron. We vinden het belangrijk om te weten wie onze producenten zijn. De meesten kennen we ook persoonlijk. Op die manier kunnen wij garanderen dat je betrouwbare en kwalitatieve producten in je winkelmandje legt. Een korte keten is het uitgangspunt, lekker van dichtbij een streven.

Van het huismerk

Langdurige samenwerkingen

Aandacht voor productkwaliteit en duurzaamheid zien we als een continu proces en door langdurig(er) met producenten samen te werken maken we meer stappen op weg naar een gezondere en betere wereld om ons heen. We beseffen dat we daarin soms veel van onze producenten vragen, maar we geven er ook iets voor terug.


Een eerlijke prijs en de garantie dat ze ook op lange termijn producten aan ons kunnen blijven leveren. Goede producenten houden we aan boord. Punt.


Een korte keten met Poppe

Eén van deze producenten is Do-It, waarbij Poppe Braam een grote rol speelt. Poppe Braam over de samenwerking: "In de langdurige samenwerking met Ekoplaza streven we samen naar een korte en transparante keten. 


Door die korte keten zijn we in staat de eerlijke relaties met onze boeren, met Ekoplaza te delen. Zo worden onze producten geen anonieme massa goederen, maar blijft het transparant en eerlijk."

image

Conserven van eigen merk

De net geoogste groente wordt via conserven duurzaam bewaard, inclusief behoud van alle voedingsstoffen. Bij onze Ekoplaza conserven zit er geen suiker toegevoegd.

image

Stroopwafels van eigen merk

Heb je af en toe zin in iets lekkers? Dan zijn de stroopwafels van Ekoplaza een echte traktatie! Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van onze stroopwafels en daarom voegen wij geen overbodige ingrediënten toe, zoals kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

image

Noten van eigen merk

De noten in onze mixen worden met veel kennis en zorg geteeld door vaste notentelers. Vers, puur, smaakvol en ieder afkomstig uit hun eigen regio.

image

Kokos van eigen merk

De tropische kokosnoot heeft inmiddels een belangrijke plek in onze keukens gekregen. We gebruiken kokos als basis voor gerechten die we al kenden, maar het geeft ons ook de mogelijkheid om verrassende nieuwe lekkernijen te ontdekken!

image

Boeren Willem en Wicher en hun passie voor weidevogels

Boer Wicher en boer Willem zijn allebei weidevogelboer en leveren de melk voor Ekoplaza Weidevogelkaas. Ze vertellen je graag over hun bedrijf en weidevogelbeheer.

image

Basmatirijst van eigen merk

Onze basmatirijst uit India. Biologisch geteeld, zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

image

Pastasaus van eigen merk

De Ekoplaza pastasauzen worden gemaakt in Zuid-Italië van 100% biologische Italiaanse tomaten. Met de beste plaatselijke grondstoffen, respect voor de natuur en liefde voor het vak.

image

Peulvruchten van eigen merk

Onze Ekoplaza peulvruchten komen uit Noord-China. Hier leven en werken duizenden boeren die de mooie plantmethode van de peulvrucht van generatie op generatie hebben doorgegeven.