27 mrt. 2021 editorial

Bakmiddelen van eigen merk

img

Achter ons meel zit een bijzonder verhaal. Deze Ekoplaza bakmiddelen komen van Spielberger Mühle, een traditioneel Duits familiebedrijf en producent van graanproducten. Inmiddels is de 3e generatie werkzaam in het bedrijf. Zij zorgen ervoor dat al 85 jaar lang de familietraditie wordt voortgezet. De oprichters stonden aan de basis van de biodynamische granenteelt in hun omgeving. We werken al lang samen met Spielberger Mühle voor het Ekoplaza huismerk. We hebben een jarenlange relatie waarbij we intensief samenwerken aan verbeteringen van producten. Als Ekoplaza-klant pluk jij daar nog altijd de vruchten van.

Langdurige samenwerking
Spielberger Mühle is al decennialang een betrouwbare partner van Ekoplaza. Het graan van hun meel komt hoofdzakelijk van drie landbouwgemeenschappen in Zuid-Duitsland, waarmee al een jarenlange samenwerking bestaat. Binnen deze langdurige samenwerking maken we samen stappen naar een gezondere en betere wereld om ons heen. Hierbij vragen we veel van ze, maar we geven ook zeker iets terug. Een eerlijke prijs en de garantie dat ze op lange termijn producten aan ons kunnen leveren. Want goede producenten houden we aan boord.

Ook de speciale granen zoals gierst of boekweit komen zoveel mogelijk uit eigen regio. Samen met hun regionale boeren selecteren zij geschikte rassen met de hoogst mogelijke voedingskwaliteit. Deze samenwerkingen zijn voor langere termijn. Hierin worden risico’s gespreid en samen de verantwoordelijkheid genomen.

Voor Spielberger Mühle is de zorg voor het milieu door een biologisch-dynamische werkwijze het doel. Dit doen zij via een eerlijke, open en persoonlijke samenwerking. De boerderij van Spielberger Mühle is volledig ecologisch verbouwd en in energie zelfvoorzienend. Het dak is voorzien van zonnepanelen en de boerderij wordt verwarmd door de restwarmte van computers.

Spielberger Mühle werkt samen met eigen leveranciers om genoeg bakmiddelen te kunnen produceren. Dit is wat zij zelf zeggen over deze samenwerkingen:

"We willen een gezonde, leefbare wereld achterlaten voor toekomstige generaties. Daarom richten we ons op biologische landbouw. Alleen daarmee kunnen we gezond, waardevol voedsel produceren en ervoor zorgen dat alle betrokkenen een toekomst hebben. Wij kennen de meeste van onze producenten al tientallen jaren persoonlijk. Vaak al twee of drie generaties lang. En omdat we geloven in de kracht van langdurige relaties, behandelen we ze met loyaliteit, waardering en eerlijkheid. Wat we doen, doen we volgens onze eigen normen. We vragen ons continu af: hoe kunnen we het product nóg verder verbeteren? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze boeren voldoende kost verdienen?"