14 jun. 2021 editorial

Stroopwafels van eigen merk

img

Heb je af en toe zin in iets lekkers? Dan zijn de stroopwafels van Ekoplaza een echte traktatie! Deze ronde geruite wafels met daartussen zoete stroop worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo kun je volop genieten van de pure smaken van onder andere stroop en kaneel in deze Hollandse koeken. En dat proef je!

Roomboter vs Honing
Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van onze stroopwafels en daarom voegen wij geen overbodige ingrediënten toe, zoals kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Dit in tegenstelling tot veel andere stroopwafels.

Wel hebben we aan de ene variant wat roomboter toegevoegd. Voor een extra romige smaak. En aan de andere variant een vleugje honing. That's it!

Op de thee
Er gaat niets boven een warme stroopwafel. Want als je daarin bijt, proef je warme, zachte stroop. Tover daarom eens je kopje thee of koffie om tot een oven en leg je stroopwafel erbovenop. Je wafel wordt heerlijk zacht! Zorg er wel voor dat je kopje niet te klein of te groot is.

In de cake
Zin in een extra lekkere verwencake? Spatel dan eens stukjes stroopwafel door je beslag. De stroopwafels knip je heel gemakkelijk in stukjes met een schaar. Hou een paar stukjes stroopwafel over om de bovenkant van de cake mee te versieren. En dan bakken maar, gewoon volgens de bereidingswijze.

Wist je dat ...

  • Elke Nederlander gemiddeld 20 stroopwafels per jaar eet
  • Stroopwafels oorspronkelijke siroopwafels heten
  • Je stroopwafels heel goed kunt invriezen
  • Het erg lekker is om een bolletje vanille ijs op een warme stroopwafel te eten
  • Stroopwafels oorspronkelijk gemaakt werden van deegresten, oude koeksnippers en stroop
  • Je stroopwafels het beste kunt bewaren in de koelkast