04 apr. 2021 column editorial

Thee van eigen merk

img

Bij Ekoplaza houden we van thee. We kiezen met ons huismerk dan ook voor een compleet fairtrade assortiment en theeën die vrij zijn van natuurlijke aroma’s. Ze bevatten alleen kruiden en specerijen die ervoor zorgen dat de theeën een heerlijke, natuurlijke smaak hebben.

Zonder aroma's
Ekoplaza theeën zijn vrij van natuurlijke aroma’s. Door de kruiden en specerijen hebben de mengsels een natuurlijke smaak, waar geen extra aroma's bij nodig zijn.

Onze theedoosjes zijn gemaakt van FSC karton en volledig plasticvrij! De ‘teatags’ bevatten geen nietje en de zakjes zijn gemaakt van manillahennep en cellulose. Dat maakt ze composteerbaar waardoor de theezakjes inclusief teatag bij het GFT-afval kunnen!

Transparante herkomst 
Niet alleen de smaak, maar ook de herkomst vinden we belangrijk. De kruiden en specerijen in onze theeën komen grotendeels van fairtrade theeplantages in India, Zuid-Afrika (rooibos) en Egypte (brandnetel).

De herkomst is onder andere afhankelijk van de oogsten, prijs en verkrijgbaarheid. Voor de verkoop van fairtrade thee ontvangen theeboeren een gegarandeerde minimumprijs en een fairtrade premie. Dit draagt bij aan een betrouwbare bron van inkomsten, waardoor zij kunnen leven van hun werk en investeren in een duurzame toekomst.