Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

DO TRY THIS AT HOME!

Tofu is enorm veelzijdig en heeft veel culinaire mogelijkheden. Je kunt het wokken, bakken, verwerken in curry’s, salades en zelfs in spreads en smoothies! Benieuwd hoe jouw tofu-avontuur eruit kan zien?

Pas in de jaren zeventig werd tofu bekend als vervanger voor vlees. Dankzij popsterren als John Lennon met hun boeddhistische, vegetarische leefstijl. Inmiddels is tofu erkend als volwaardig eiwitproduct en bij veel mensen populair. Als typisch Aziatisch ingrediënt is tofu via de hippie-scene een wereldingrediënt geworden. 

Hoofdgerecht

Gegrilde gemarineerde tofu

4 personen

Tegenwoordig wordt tofu in van alles verwerkt. In spreads, worstjes, burgers of wokblokjes. Maar hoe bereid je tofu eigenlijk? Want tofu heeft van zichzelf geen typerende smaak - die moet je er zelf aangeven door een marinade. En dat maakt tofu naturel zo’n interessant product waar je alle kanten mee op kunt! 

HOE BEREID JE TOFU?
Allereerst laat je de tofu uitlekken. Dit kun je doen door de tofu in een theedoek te wikkelen en minimaal 15 minuten te laten staan. Hierdoor wordt de tofu droger en neemt het je marinade beter op.

Vervolgens ga je de tofu snijden en marineren met speciale tofukruiden. Vraag je jezelf af welke kruiden passen bij tofu? Piramide heeft een kant-en-klare specerijenmix voor je gemaakt. Laat de marinade goed intrekken en gebruik hierbij niet te veel olie. Olie vormt een laagje om de tofu, waardoor het minder smaak opneemt.

Wentel je plakjes of blokjes gemarineerde tofu voor het bakken door wat rijstmeel, aardappelzetmeel, maïzena of geraspte kokos, dan krijgt de tofu een extra krokant korstje. Smakelijk!

Op deze pagina vind je verschillende recepten voor extra inspiratie. Have fun!

Groente uit zee

Zeewiernoodles met spicy tofu

4 personen

Variëren met tofu

Bekijk alles 13

GEFERMENTEERDE VEELZIJDIGE TOFU
Bij Ekoplaza vind je ook feto, wat gefermenteerde tofu betekent. Voor deze feto wordt verse biologische tofu gefermenteerd met yoghurthculturen van plantaardige oorsprong. Dit maakt de tofu lichtzuur en zorgt dat suikers en koolhydraten grotendeels zijn omgezet. Dit bevordert de spijsvertering.

Feto is er in twee variaties, die zowel warm als koud zijn te gebruiken. De lichtzoute naturel is bijvoorbeeld lekker in een salade. De Provencaals gekruide feto doet het goed in aardappelgerechten.Bekijk het assortiment