Raapstelensalade met tofu
Raapstelensalade met tofu

Salade

Raapstelensalade met tofu

  • Salade
  • 2 personen
  • 432 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g raapstelen, gewassen en grof gehakt
100 g amandel-sesam tofu, in blokjes
75 g veldsla
1 limoen, het sap
3 el tamari amandelen
2 el olijfolie
2 el gefermenteerde wortel/gember (uit pot)
1½ el gembersiroop
1 el zonnebloemolie
1 el koriander, grof gehakt
2 tl zwart sesamzaad, drooggeroosterd
1 tl rode peper
Zout en peper
Optioneel:
2 bosui, in ringetjes

BEreidings wijze

  1. Verhit in een bakpan de zonnebloemolie en bak de tofu goudbruin op middelhoog vuur.
  2. Voeg voor de dressing de gembersiroop, olijfolie, limoensap, chilipeper, peper en zout en sesamzaad samen in een kommetje en meng het goed.
  3. Meng de veldsla, raapstelen, amandelen-tamari en de gefermenteerde wortel/gember in een saladekom.
  4. Voeg de dressing eraan toe en meng het, maak de salade af met de tofu en wat vers gehakte koriander en eventueel bosui.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021