Salade
Raapstelensalade met tofu
- • Salade
- • 2 personen
- • 432 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g raapstelen, gewassen en grof gehakt
- • 100 g amandel-sesam tofu, in blokjes
- • 75 g veldsla
- • 1 limoen, het sap
- • 3 el tamari amandelen
- • 2 el olijfolie
- • 2 el gefermenteerde wortel/gember (uit pot)
- • 1½ el gembersiroop
- • 1 el zonnebloemolie
- • 1 el koriander, grof gehakt
- • 2 tl zwart sesamzaad, drooggeroosterd
- • 1 tl rode peper
- • Zout en peper
- • Optioneel:
- • 2 bosui, in ringetjes
BEreidings wijze
- Verhit in een bakpan de zonnebloemolie en bak de tofu goudbruin op middelhoog vuur.
- Voeg voor de dressing de gembersiroop, olijfolie, limoensap, chilipeper, peper en zout en sesamzaad samen in een kommetje en meng het goed.
- Meng de veldsla, raapstelen, amandelen-tamari en de gefermenteerde wortel/gember in een saladekom.
- Voeg de dressing eraan toe en meng het, maak de salade af met de tofu en wat vers gehakte koriander en eventueel bosui.
Boodschappen lijst
- Tofu amandel sesam
3,69 200 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Amandelen tamari
2,49 50 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
3,59 500 Ml
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!