Bloemkoolpuree met groenten, paddenstoelen en noten
Bloemkoolpuree met groenten, paddenstoelen en noten

Hoofdgerecht

Bloemkoolpuree met groenten, paddenstoelen en noten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 482 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g bloemkool, in roosjes
200 g cashewnoten, grof gehakt
200 g cottage cheese (of zijden tofu voor vegan)
150 g gemengde paddenstoelen, in kwarten of plakjes
2 prei, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes
Handje verse tijm, blaadjes gerist
3 el olie
2 tl gerookte paprikapoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de prei en bleekselderij op hoog vuur voor 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog eens 4 minuten. Breng op smaak met gerookte paprikapoeder, tijm, peper en zout.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Voeg op het laatst de knoflook toe en schud om.
  5. Schep de bloemkool in een blender of mengkom van de staafmixer, samen met de cottage cheese of zijden tofu. Maak er een grove puree van en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de puree over de borden en schep de groenten erop. Bestrooi met de noten en garneer met takjes tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Je kunt eindeloos variëren met de groenten op de puree. Houd ze lekker knapperig, dan combineren ze perfect met de zachte puree. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.