Hoofdgerecht
Stoof van kikkererwten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • kokosolie, om in te bakken
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 tl gemalen kaneel
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • 1 tl gemalen nootmuskaat
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • 1 bakje jonge spinazie, gewassen en gesneden
- • 1 pot kikkererwten*, afgespoeld en uitgelekt
- • 2 blikken (à 400 g) tomatenblokjes
- • zout en peper
- • 1 schaaltje tofu tomaat-basilicum (ProLaTerre)
- • optioneel: handje fijngesneden peterselie of andere groene kruiden
- • * of twee potten, afhankelijk van wat je erbij serveert.
BEreidings wijze
- Verhit een beetje kokosolie in een stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee op laag vuur.
- Schep de snijbiet erdoor, de kikkererwten en de tomatenblokjes.
- Roer alles goed door en voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 minuten sudderen.
- Grill intussen mooie streepjes op de tofu in een grillpan op matig vuur.
- Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper. Leg de tofu erop en bestrooi eventueel met wat verse groene kruiden. Lekker met couscous.
Boodschappen lijst
- Kikkererwten
1,19 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,59 35 Gram
removeadd product to cart - Korianderzaad
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,69 35 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,09 250 ML
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,15 400 Gram
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!