Hoofdgerecht
Stoof van kikkererwten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g tomatenblokjes (in blik)
- • 400 g kikkererwten (pot/blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g tofu tomaat-basilicum
- • 100 g babyspinazie
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 tl gemalen kaneel
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • 1 tl gemalen nootmuskaat
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • Zout & peper
- • Optioneel: handje fijngesneden peterselie
BEreidings wijze
- Verhit een beetje kokosolie in een stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee op laag vuur.
- Schep de snijbiet erdoor, de kikkererwten en de tomatenblokjes.
- Roer alles goed door en voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 minuten sudderen.
- Grill intussen mooie streepjes op de tofu in een grillpan op matig vuur.
- Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper. Leg de tofu erop en bestrooi eventueel met wat verse groene kruiden. Lekker met couscous.
Boodschappen lijst
- Tofu rosso
3,95 200 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,49 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Korianderzaad
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!