Tussendoor
Pikante terrine van tofu
- • Tussendoor
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g tofu naturel
- • 75 ml plantaardige olie
- • 3 lente uitjes
- • 2 rode pepers
- • 2 el citroensap
- • 1 el groentebouillon
- • Snufje vers geraspte nootmuskaat
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Wikkel de tofu in keukenpapier en dep droog. Snijd de tofu klein en pureer samen met zout en groentebouillon fijn met een staafmixer.
- Voeg geleidelijk olie en citroensap toe, tot je een gladde homogene massa krijgt.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Haal de zaadjes uit de chili’s en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Voeg beide toe aan de tofu.
- Bekleed een bakvorm (1000 ml) met vershoudfolie en laat wat van de folie over de rand hangen. Vul de vorm met het tofumengsel, strijk glad en dek af met de overhangende folie.
- Zet de bakvorm in een waterbad, zodat de helft van de bakvorm onder water staat en zet dit waterbad in de oven.
- Verwarm de oven voor op 130°C. Laat de terrine gedurende 40-50 minuten in het waterbad garen, haal uit de oven en laat 5 minuten rusten.
- Open de folie en stort de terrine op een schaal. Snijd voorzichtig in porties en serveer met salade of andere bijgerechten.
Boodschappen lijst
- Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart - Tofu natuur
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Deze terrine is ook koud lekker met kruidenvinaigrette of met tofuremoulade. Gekoeld kan je de terrine ongeveer drie dagen bewaren.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!