Voorgerecht
Natuurtofu zoet-zuur
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g tofu
- • 200 g bamboescheuten
- • 70 g cashewnoten
- • 1 kleine chilipeper, fijngehakt
- • ½ ananas
- • 5 el wijnazijn
- • 4 el rietsuiker
- • 2-3 el maïzena
- • 2 el sojasaus
- • 2 el ananassap
- • Beetje olie
- • Beetje verse koriander
BEreidings wijze
- Meng de sojasaus, de azijn, de suiker en het ananassap tot een marinade. Voeg de fijngehakte chilipeper toe. Snijd de tofu in 3 mm x 1,5 cm x 1,5 cm dunne schijven en laat gedurende 2 uur marineren. Laat de tofuschijven afdruipen in een zeef en vang de marinade op.
- Bestuif de tofu met maïzena en bak even in olie tot de schijven een mooie kleur hebben. Haal de tofu uit de pan en houd warm.
- Snijd de ananas in stukken. Rooster de cashewnoten zonder olie en zet apart. Verhit de marinade in een pan en laat de ananas en de bamboescheuten hierin even meekoken. Voeg de tofu toe en strooi de cashewnoten over de tofu. Naar believen met gehakte koriander afwerken.
Boodschappen lijst
- Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Bamboescheuten
5,69 340 Gram
removeadd product to cart - Ananas
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Vruchtensap ananas
5,49 700 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!