Hoofdgerecht
Kokosrijst met tofu
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 726 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 180 g tofu wokblokjes
- • 130 g basmatirijst
- • 80 ml kokosroom
- • 15 g sesamzaadjes
- • 2 uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 bos bospeen
- • 1 el bakolie
- • 1 el sojasaus
- • 1 tl chilivlokken
BEreidings wijze
- Breng water voor de rijst aan de kook in een waterkoker. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef af onder de kraan. Doe de rijst in een kookpan en voeg de kokosroom toe aangevuld met kokend water (totdat de rijst net onder staat). Kook de rijst met de deksel op de pan in 12 minuten gaar. Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg anders nog extra water toe.
- Pel intussen de ui en snijd in parten. Pel de knoflook. Schrap de bospeen en snijd in staafjes (of in blokjes).
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Schep daarna uit de pan. Gebruik dezelfde pan, verhit bakolie en roerbak de tofu wokblokjes gedurende 5 minuten. Breng op smaak chilivlokken.
- Verhit bakolie in een wok en roerbak de bospeen samen met de ui op een middelhoog vuur voor 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en blus af met sojasaus. Strooi de sesamzaadjes erover.
- Doe de wokblokjes bij de groenten en serveer de kokosrijst ernaast.
Boodschappen lijst
- Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Thaise kokosroom
2,49 160 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tofu wokblokjes natural
3,69 180 Gram
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Ook heel erg lekker met bosui, limoen en cashewnootjes.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!