Kokosrijst met tofu
Kokosrijst met tofu

Hoofdgerecht

Kokosrijst met tofu

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 726 kcal / portie

Ingrediënten lijst

130 g basmatirijst
80 ml kokosroom
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bosje bospeen
15 g sesamzaadjes
180 g tofu wokblokjes
1 tl chilivlokken
1 el bakolie
1 el sojasaus

BEreidings wijze

  1. Breng water voor de rijst aan de kook in een waterkoker. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef af onder de kraan. Doe de rijst in een kookpan en voeg de kokosroom toe aangevuld met kokend water (totdat de rijst net onder staat). Kook de rijst met de deksel op de pan in 12 minuten gaar. Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg anders nog extra water toe.
  2. Pel intussen de ui en snijd in parten. Pel de knoflook. Schrap de bospeen en snijd in staafjes (of in blokjes).
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Schep daarna uit de pan. Gebruik dezelfde pan, verhit bakolie en roerbak de tofu wokblokjes gedurende 5 minuten. Breng op smaak chilivlokken.
  4. Verhit bakolie in een wok en roerbak de bospeen samen met de ui op een middelhoog vuur voor 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en blus af met sojasaus. Strooi de sesamzaadjes erover.
  5. Doe de wokblokjes bij de groenten en serveer de kokosrijst ernaast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Ook heel erg lekker met bosui, limoen en cashewnootjes.