Gadogado met teriyaki wokblokjes en pindasaus
Gadogado met teriyaki wokblokjes en pindasaus

Hoofdgerecht

Gadogado met teriyaki wokblokjes en pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 426 kcal / portie

Ingrediënten lijst

750 g gemengde, gesneden groente (bijv. taugé, Chinese kool, sperziebonen)
180 g tofu wokblokjes teriyaki
4 eieren, hardgekookt, gepeld en in lengte gehalveerd
3 grote vastkokende aardappels, geschild
3 el plantaardige olie
1 el teriyakisaus
Handje gebakken uitjes
PINDASAUS:
50 ml kokosmelk
3 el pindakaas
½ tl sambal

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels beetgaar, laat afkoelen en snijd in plakken.
  2. Blancheer de groenten beetgaar.
  3. Verwarm de ingrediënten voor de pindasaus langzaam in een pannetje. Meng er zoveel water door tot je de gewenste dikte hebt. Houd warm.
  4. Roerbak de tofublokjes in de hete olie in ca. 2-3 minuten krokant. Roer er de teriyakisaus door en haal van het vuur.
  5. Schik de groenten en de plakjes aardappel in een schaal (of verdeel over 4 kommen). Leg de eieren en de tofu erbovenop.
  6. Serveer met warme pindasaus en gebakken uitjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.