Hoofdgerecht
Boekweitnoodles met tofu & miso-amandelsaus
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g tofu
- • 150 g shiitakes
- • 100 g boekweit-zoete aardappel noodles
- • 1 paksoi
- • 1 (kleine) broccoli
- • 1 teentje knoflook
- • 2 el amandelschaafsel
- • 2 tl extra vierge kokosolie
- • MISO-AMANDELSAUS:
- • 2 lente uitjes
- • 1 teentje knoflook
- • ½ citroen, het sap
- • ¼ - ½ rode peper
- • 1 el bruine misopasta
- • 1 el tamari
- • 1 el geroosterde amandelpasta
- • 1 tl geroosterde sesamolie
- • 1 tl kokosbloesemsuiker
- • Stukje gember (ter grootte van een duim)
BEreidings wijze
- Snijd de broccoli in roosjes, de paksoi in reepjes en de shii-takes in plakjes
- Laat de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes
- Maak de dressing door alle ingrediënten in een blender (of het aanzetstuk van een staafmixer) en 2 eetlepels water te combineren en te mixen totdat er een romige dressing is ontstaan. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden naar wens toe.
- Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Vang, wanneer ze gaar zijn, 1 klein kopje van het kookwater op en spoel de noodles vervolgens af met koud water.
- Verwarm een (droge) pan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin; zet dit apart tot later. Doe nu 1 theelepel kokosolie in de koekenpan en bak hier de tofu goudbruin en gaar in, zet de tofu even aan de kant tot later.
- Wok vervolgens de broccoli en shii-takes in 1 theelepel kokosolie totdat de broccoli beetgaar is en de shii-takes goudbruin zijn. Pers dan het teentje knoflook er boven uit en voeg de reepjes pak-soi toe. Roerbak totdat de paksoi een beetje geslonken is en draai dan het vuur uit. Voeg dan de miso-amandelsaus, het kopje kookwater, de tofu blokjes en de noodles aan de groenten toe en mix alles goed door elkaar. Verwarm desgewenst nog even.
- Garneer de noodles met de geschaafde amandelen en serveer er partjes limoen bij.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Boekweitnoedels met zoete aardappel
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Tamari (strong)
4,39 145 Ml
removeadd product to cart - Tofu natuur
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde sesamolie
6,99 250 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Amandelpasta
6,99 250 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
• Behoefte aan extra eiwitten? Ook lekker met een gekookt eitje erbij. • Notenvrij? Gebruik dan tahin in plaats van amandelpasta en kokoschips in plaats van amandelschaafsel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!