Terrine van geroosterde tofu met geroosterde noten
Terrine van geroosterde tofu met geroosterde noten

Hoofdgerecht

Terrine van geroosterde tofu met geroosterde noten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

50 g gedroogde pruimen, fijngehakt
50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
250 ml water
250 g gemengde noten
30 g gedroogde cranberry's
200 g gerookte tofu, in blokjes van 1/2 cm (ProLaTerre)
3 tl pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
1 tl gemalen gember
1/2 tl cayennepeper (of meer naar smaak)
Zout en peper
Cranberry-sinaasappelcompote, voor erbij
4 muffinvormpjes, goed ingevet met een neutrale Olie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven op 200℃.
  2. Wel de gedroogde pruimen en abrikozen in het water tot gebruik.
  3. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn. Meng de noten met de cranberry's, de tofu, het gedroogde fruit (zonder vocht) en de pijnboompitten. Breng op smaak met gember, cayennepeper, zout en peper Schep het mengsel in de muffinvormpjes. Druk voorzichtig aan. Vul ze tot het randje. Zet de terrines 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  4. Laat kort afkoelen en snijd de terrines daarna voorzichtig aan de randjes los met een (pallet)mes zodat je ze kunt storten.Keer ze om met behulp van een bord.
  5. Serveer meteen- eventueel met een takje groen erop (bijv. tijm)- en geef er cranberry-sinaasappelcompote bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Let op: door de luchtige textuur kan de terrine snel uiteenvallen. Voeg eventueel een ei toe voor extra binding.