Hoofdgerecht
Terrine van geroosterde tofu met geroosterde noten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g gemengde noten
- • 200 g gerookte tofu, in blokjes van ½ cm
- • 50 g gedroogde pruimen, fijngehakt
- • 50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
- • 30 g gedroogde cranberry's
- • 3 tl pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 1 tl gemalen gember
- • ½ tl cayennepeper
- • Zout & peper
- • Voor erbij: cranberry-sinaasappelcompote
- • Ook nodig: 4 muffinvormpjes, goed ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven op 200℃.
- Wel de gedroogde pruimen en abrikozen in 250 ml water tot gebruik.
- Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn. Meng de noten met de cranberry's, de tofu, het gedroogde fruit (zonder vocht) en de pijnboompitten. Breng op smaak met gember, cayennepeper, zout en peper Schep het mengsel in de muffinvormpjes. Druk voorzichtig aan. Vul ze tot het randje. Zet de terrines 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat kort afkoelen en snijd de terrines daarna voorzichtig aan de randjes los met een (pallet)mes zodat je ze kunt storten.Keer ze om met behulp van een bord.
- Serveer meteen- eventueel met een takje groen erop (bijv. tijm)- en geef er cranberry-sinaasappelcompote bij.
Boodschappen lijst
- Abrikozen
5,59 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,69 250 Gram
removeadd product to cart - Cranberry compôte
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Gerookte tofu
2,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015. Let op: door de luchtige textuur kan de terrine snel uiteenvallen. Voeg eventueel een ei toe voor extra binding.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!