Hoofdgerecht
Linzenstoofpot met rooktofu
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g gerookte tofu
- • 400 g berglinzen
- • 3 uien
- • 2 wortelen
- • 1-2 prei
- • 2-6 el azijn
- • 2 el olie
- • Zout & peper
- • VOOR DE VARIATIE:
- • 5-6 kruidnagels
- • 2-3 laurierbladeren
- • 1 knolseldeirj
- • 1 teentje knoflook
- • 1 el mosterd
- • 1 el bouillonpoeder
- • 1 bosje bieslook
BEreidings wijze
- Snijd de uien fijn en fruit ze samen met de linzen in een beetje olie. Blus met 1 liter water en laat op lage temperatuur gedurende 20 minuten pruttelen.
- Snijd de wortelen fijn, snijd de prei in dunne schijfjes en voeg beide toe. Snijd de rooktofu in langwerpige schijven en bak ze knapperig op hoge temperatuur in een beetje olie in een niet klevende braadpan. Voeg de rooktofu toe aan de linzen en laat pruttelen tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en azijn. Bestrooi naar wens met verse bieslook.
- Serveer met stokbrood of aardappelknoedels.
- Je kan bij dit recept naar hartelust variëren met andere groenten of kruiden.
Boodschappen lijst
- Ongefilterde appelazijn
3,49 750 ml
removeadd product to cart - Gerookte tofu
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Berglinzen
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kruidnagel
3,79 30 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonpoeder gistvrij
2,79 150 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Door de linzen ’s nachts in water te laten weken, kan je de kooktijd verkorten. Heel lekker met Mini-Wiener-worstjes van Taifun.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!