Linzenstoofpot met rooktofu
Linzenstoofpot met rooktofu

Hoofdgerecht

Linzenstoofpot met rooktofu

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g gerookte tofu
3 uien
400 g berglinzen
2 el olie
Ca. 1 l water
2 wortelen
1-2 stengels prei
Beetje zout
Beetje peper
2-6 el azijn
Voor de variatie:
1 knolselderij
1 teentje knoflook
2-3 laurierbladeren
5-6 kruidnagels
1 el mosterd
1 el bouillonpoeder
1 bosje bieslook

BEreidings wijze

  1. Snijd de uien fijn en fruit ze samen met de linzen in een beetje olie. Blus met water en laat op lage temperatuur gedurende 20 minuten pruttelen.
  2. Snijd de wortelen fijn, snijd de prei in dunne schijfjes en voeg beide toe. Snijd de rooktofu in langwerpige schijven en bak ze knapperig op hoge temperatuur in een beetje olie in een niet klevende braadpan. Voeg de rooktofu toe aan de linzen en laat pruttelen tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en azijn. Bestrooi
  3. naar wens met verse bieslook.
  4. Serveer met stokbrood of aardappelknoedels.
  5. Je kan bij dit recept naar hartelust variëren met andere groenten of kruiden.

Boodschappen lijst

Tips

Door de linzen ’s nachts in water te laten weken, kan je de kooktijd verkorten. Heel lekker met Mini-Wiener-worstjes van Taifun.