Hoofdgerecht
Vegan Kedgeree
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 481 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g rijst
- • 1 el koenjit (geelwortel/kurkuma)
- • 150 g diepvriesdoperwten
- • 2 el zonnebloemolie
- • 350 g gerookte tofu
- • Verse koriander, grofgehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teen knoflook, fijngehakt
- • 1 citroen
- • 1 el verse gember, fijngehakt
- • 1 el kerrie masala
BEreidings wijze
- Verwarm een pan water met koenjit en wat zout, kook hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de erwten de laatste drie minuten meekoken.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de gesnipperde ui, knoflook en de kerrie. Voeg dan de gekookte rijst toe, breng op smaak met het grootste deel van de koriander, gember en wat citroensap.
- Snijd de tofu in stukjes, schep die door de rijst heen. Draai het vuur uit.
- Proef de rijst, voeg eventueel nog wat citroensap, zout, peper of gember toe. Versier met het laatste restje koriander.
Boodschappen lijst
- Zilvervliesrijst rond
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gerookte tofu
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,39 35 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!