Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Groente in je toetje
Hoe je meer groenten kunt eten?


Groente als toetje? Dan denk je vast al snel aan rabarber. Maar je kunt veel meer groenten verwerken als dessert. Het is momenteel zelfs trend! Want gebruik je groenten in je toetje, dan kun je de hele dag groenten eten. Vanaf het ontbijt tot aan het avondeten aan toe. Zo kom je ruimschoots aan 250 gram groenten per dag. En aan voldoende nutriënten. Zeker als je varieert. Gebruik bietjes, bloemkool, basilicum, avocado en ga zo maar door. Dat lukt prima met ons aanbod verse biologische groenten uit volle grond.

Groente in je toetje

Vooral met de van zichzelf wat zoetere groenten kun je volop variëren. Zoals met zoete aardappel of pompoen. Een puree hiervan is prima te gebruiken in je brownie-, muffin- of cakebeslag. Zoals Rens Kroes ook laat zien in haar boek ‘Power Food, van Friesland naar New York’. Geraspte wortel smaakt heerlijk door rijstpudding of in dit Indiase halwa recept.

In het boek ‘Groenten uit een Italiaanse tuin’ vind je ook diverse nagerechten waarbij gebruik is gemaakt van groenten. Zoals de pittige tomatengranita (granita piccante di pomodoro). Of romige yoghurt met avocado en honing (crema di yogurt al miele e avocado). De boeken zijn te koop bij Ekoplaza.

Lekker (W)eten: met deze groentedesserts krijg je diverse vitaminen en mineralen binnen waarmee je jouw lichaam en huid een plezier doet:

Avocado
Zit bomvol essentiële vetzuren en vitaminen, waaronder de belangrijke vitamine B6. Aminozuren kunnen niet zonder! B6 is verantwoordelijk voor de omzetting van het eiwit collageen, dat zorgt voor een mooie, strakke huid.

Wortel
Bevat vitamine K, maar zit ook bomvol bètacaroteen. Bètacaroteen is belangrijk voor heel veel processen in je lichaam, zoals de aanmaak van nieuwe rode bloedlichaampjes en voor de vetstofwisseling in je lever. Ook zorgt het voor een gezonde huid. Vitamine K is belangrijk voor je bloedstolling.