Dessert
Aardbeienplaattaart
- • Dessert
- • 6 personen
- • 272 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g aardbeien, gewassen en in dunne partjes
- • 250 g ricotta
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 3 el raw wilde veldbloemenhoning
- • 2 el suiker
- • 2 el tijm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw het aan alle kanten ca. 2 cm naar binnen zodat er een rand ontstaat. Prik het deeg binnen de randen in met een vork. Bak het bladerdeeg zo goudbruin in de oven voor ca. 20 minuten. Bestrooi de randen daarna met suiker en bak nog eens 5 minuten.
- Laat het bladerdeeg afkoelen. Verdeel de ricotta over de bodem en leg de aardbeienpartjes erop. Bestrooi met tijm en drizzle de veldbloemenhoning erover.
Boodschappen lijst
- Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - RAW wilde veldbloemenhoning
6,59 300 Gram
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!