Aardbeienplaattaart
Aardbeienplaattaart

Dessert

Aardbeienplaattaart

  • Dessert
  • 6 personen
  • 272 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g aardbeien, gewassen en in dunne partjes
250 g ricotta
1 rol bladerdeeg (koelvers)
3 el raw wilde veldbloemenhoning
2 el suiker
2 el tijm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw het aan alle kanten ca. 2 cm naar binnen zodat er een rand ontstaat. Prik het deeg binnen de randen in met een vork. Bak het bladerdeeg zo goudbruin in de oven voor ca. 20 minuten. Bestrooi de randen daarna met suiker en bak nog eens 5 minuten.
  3. Laat het bladerdeeg afkoelen. Verdeel de ricotta over de bodem en leg de aardbeienpartjes erop. Bestrooi met tijm en drizzle de veldbloemenhoning erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.