Witte chocolademousse met dadels en speculaas
Witte chocolademousse met dadels en speculaas

Dessert

Witte chocolademousse met dadels en speculaas

  • Dessert
  • 4 personen
  • 960 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml slagroom, stijf opgeslagen
200 g witte chocolade
70 g eiwit (van 2 eieren)
50 g suiker
12 dadels, in ringen gesneden
8 speculaasjes, verkruimeld

BEreidings wijze

  1. Smelt de tabletten au bain-marie (in een vuurvast kommetje hangend boven een pan met een laagje zacht kokend water).
  2. Sla de eiwitten met de suiker stijf met de garde in de keukenmachine of met een mixer. Voeg vervolgens voorzichtig de gesmolten tabletten eraan toe en meng tot het één geheel is. Spatel als laatste de slagroom erdoor en zet het afgedekt in de koelkast voor ca. 2 uur of een hele nacht.
  3. Verdeel de mousse over 4 coupes en garneer met dadels en speculaaskruimels.

Boodschappen lijst

Tips

Maak het vegan door de slagroom te vervangen door een blik coconut whipping cream (gekoeld). Verwarm hiervan een derde deel en roer daar 1 theelepel agar agar door. Breng rustig aan de kook en laat een minuutje doorkoken. Klop de rest van de whipping cream op met de suiker. Volg het recept verder (let er wel op dat je vegan speculaas gebruikt). De eiwitten kun je achterwege laten. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.