Dessert
Witte chocolademousse met dadels en speculaas
- • Dessert
- • 4 personen
- • 960 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml slagroom, stijf opgeslagen
- • 200 g witte chocolade
- • 70 g eiwit (van 2 eieren)
- • 50 g suiker
- • 12 dadels, in ringen gesneden
- • 8 speculaasjes, verkruimeld
BEreidings wijze
- Smelt de tabletten au bain-marie (in een vuurvast kommetje hangend boven een pan met een laagje zacht kokend water).
- Sla de eiwitten met de suiker stijf met de garde in de keukenmachine of met een mixer. Voeg vervolgens voorzichtig de gesmolten tabletten eraan toe en meng tot het één geheel is. Spatel als laatste de slagroom erdoor en zet het afgedekt in de koelkast voor ca. 2 uur of een hele nacht.
- Verdeel de mousse over 4 coupes en garneer met dadels en speculaaskruimels.
Boodschappen lijst
- Vegan witte chocoladereep
4,89 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Speculaas
2,39 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Maak het vegan door de slagroom te vervangen door een blik coconut whipping cream (gekoeld). Verwarm hiervan een derde deel en roer daar 1 theelepel agar agar door. Breng rustig aan de kook en laat een minuutje doorkoken. Klop de rest van de whipping cream op met de suiker. Volg het recept verder (let er wel op dat je vegan speculaas gebruikt). De eiwitten kun je achterwege laten. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!