Dessert
Gemarineerd zomerfruit met hangop en koekkruimels
- • Dessert
- • 4 personen
- • 373 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml witte wijn
- • 165 g suiker
- • 150 g aardbeien
- • 150 g frambozen
- • 150 g blauwe bessen
- • 6 kardemom (heel)
- • 6 biscuitjes, verkruimeld
- • 1 limoen
- • ¼ watermeloen, vruchtvlees in blokjes
- • 4 el hangop (of vegan alternatief)
- • Klein handje muntblaadjes
BEreidings wijze
- Verwarm in een pan de witte wijn met de suiker, limoenhelften en de kardemom en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet dan het vuur uit. Laat ca. 30 minuten trekken en verwijder daarna de kardemom en de limoenhelften.
- Schep het fruit voorzichtig door de zoete wijn, laat afkoelen en daarna koud worden in de koelkast.
- Verdeel het fruit over 4 kommen, schep de hangop erop en bestrooi met biscuitkruimels. Garneer met munt.
Boodschappen lijst
- Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart - Chardonnay muscat
10,79 75 cl
removeadd product to cart - Frambozen
4,59 125 Gram
removeadd product to cart - Kardemom
9,29 30 Gram
removeadd product to cart - Roomboter speltbiscuit
2,69 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!