Gemarineerd zomerfruit met hangop en koekkruimels
Gemarineerd zomerfruit met hangop en koekkruimels

Dessert

Gemarineerd zomerfruit met hangop en koekkruimels

  • Dessert
  • 4 personen
  • 373 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml witte wijn
165 g suiker
150 g aardbeien
150 g frambozen
150 g blauwe bessen
6 kardemom (heel)
6 biscuitjes, verkruimeld
1 limoen
¼ watermeloen, vruchtvlees in blokjes
4 el hangop (of vegan alternatief)
Klein handje muntblaadjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm in een pan de witte wijn met de suiker, limoenhelften en de kardemom en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet dan het vuur uit. Laat ca. 30 minuten trekken en verwijder daarna de kardemom en de limoenhelften.
  2. Schep het fruit voorzichtig door de zoete wijn, laat afkoelen en daarna koud worden in de koelkast.
  3. Verdeel het fruit over 4 kommen, schep de hangop erop en bestrooi met biscuitkruimels. Garneer met munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.