Theeramisu
Theeramisu

Dessert

Theeramisu

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

reep witte chocolade (80g)
200ml slagroom
250g mascarpone (Züger)
12 lange vingers
300ml sterke zwarte thee

BEreidings wijze

  1. Schaaf wat krullen van de reep witte chocolade voor de garnering en breek de rest in stukjes.
  2. Verwarm 100 ml van de slagroom met de rest van de chocolade; roer tot de chocolade is gesmolten, haal van het vuur en blijf nog even goed roeren. Laat afkoelen.
  3. Mix de mascarpone met de rest van de slagroom en klop er vervolgens het koude chocolademengsel door.
  4. Week de lange vingers kort in de thee.
  5. Leg in 4 mooie glazen laagjes lange vingers, mascarponemengsel en witte chocoladeschaafsel. Dien gelijk op of laat opstijven in de koelkast. Bestrooi in dat geval pas voor het serveren met het chocoladeschaafsel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019