Dessert
Roodfruit in rosé met kardemomroom
- • Dessert
- • 4 personen
- • 455 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml rosé
- • 250 g aardbeien, in partjes
- • 250 g frambozen
- • 250 g blauwe bessen
- • 165 g suiker
- • 150 ml slagroom (of coconut whipping cream voor vegan)
- • 8 stuks kardemom (heel)
- • 2 laurierblaadjes
- • ½ citroen
- • 1 el gemalen kardemom
BEreidings wijze
- Verwarm in een pan de rosé met de laurierblaadjes, de halve citroen, 150 gram van de suiker en de hele kardemompeulen en breng aan de kook. Zorg dat de suiker is opgelost en zet dan het vuur uit. Voeg het fruit eraan toe, schep om en laat het helemaal afkoelen in de koelkast.
- Sla vlak voor het serveren de (slag)room stijf met de gemalen kardemom en de rest (dat is ca. 1 eetlepel) van de suiker.
- Verdeel het gemarineerde fruit over 4 glazen en maak af met een beetje kardemomroom.
Boodschappen lijst
- Garnacha Rosé
4,79 75 cl
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Frambozen
4,59 125 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Kardemom heel
3,09 10 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
3,99 15 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!