Roodfruit in rosé met kardemomroom
Roodfruit in rosé met kardemomroom

Dessert

Roodfruit in rosé met kardemomroom

  • Dessert
  • 4 personen
  • 455 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml rosé
250 g aardbeien, in partjes
250 g frambozen
250 g blauwe bessen
165 g suiker
150 ml slagroom (of coconut whipping cream voor vegan)
8 stuks kardemom (heel)
2 laurierblaadjes
½ citroen
1 el gemalen kardemom

BEreidings wijze

  1. Verwarm in een pan de rosé met de laurierblaadjes, de halve citroen, 150 gram van de suiker en de hele kardemompeulen en breng aan de kook. Zorg dat de suiker is opgelost en zet dan het vuur uit. Voeg het fruit eraan toe, schep om en laat het helemaal afkoelen in de koelkast.
  2. Sla vlak voor het serveren de (slag)room stijf met de gemalen kardemom en de rest (dat is ca. 1 eetlepel) van de suiker.
  3. Verdeel het gemarineerde fruit over 4 glazen en maak af met een beetje kardemomroom.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.