Dessert
Yoghurt met homemade granola en vijgen
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml Griekse yoghurt
- • 1 kopje sterke espresso
- • ½ pot fruitbeleg vijgen
- • GRANOLA:
- • 30 g walnoten, grof gehakt
- • 30 g pecannoten, grof gehakt
- • 30 g hazelnoten, grof gehakt
- • 30 g speltvlokken
- • 15 g kokosrasp
- • 10 g lijnzaad
- • 1 à 1½ el agavesiroop of honing
- • 1 tl kaneel
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten voor de granola in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 20-30 minuten in de oven. Spatel een of twee keer door zodat het niet verbrandt.
- Meng intussen de espresso en het vijgen fruitbeleg door elkaar.
- Schep de vijgen-koffiemix en het grootste deel van de granola op de bodem van 4 kommen. Verdeel de yoghurt erover en garneer met extra granola en vijgen. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Vijgen fruitbeleg
3,99 260 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Kokosrasp
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gebroken lijnzaad
1,69 250 Gram
removeadd product to cart - Speltvlokken
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Donkere agavesiroop
3,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!