Dessert
Yoghurt met homemade granola en vijgen
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • Voor 4 porties
- • 1 kopje sterke espresso
- • ½ potje vijgen fruitbeleg
- • 1 pot Griekse yoghurt (500 ml)
- • Voor de granola:
- • 30 g walnoten, grof gehakt
- • 30 g pecannoten, grof gehakt
- • 30 g hazelnoten, grof gehakt
- • 15 g kokosrasp
- • 10 g lijnzaad
- • 30 g speltvlokken
- • 1 tl kaneel
- • 1 à 1½ el agavesiroop
- • 1 à 1½ el honing
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten voor de granola in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 20-30 minuten in de oven. Spatel een of twee keer door zodat het niet verbrandt.
- Meng intussen de espresso en het vijgen fruitbeleg door elkaar.
- Schep de vijgen-koffiemix en het grootste deel van de granola op de bodem van 4 kommen. Verdeel de yoghurt erover en garneer met extra granola en vijgen. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vijgen fruitbeleg
3,89 260 GRAM
removeadd product to cart - Walnoten
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Pecannoten
3,09 75 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,85 250 Gram
removeadd product to cart - Kokosrasp
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Lijnzaad gebroken
1,59 250 Gram
removeadd product to cart - Speltvlokken
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,59 35 Gram
removeadd product to cart - Donkere agavesiroop
3,59 250 Ml
removeadd product to cart - Berghoning
5,29 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!