Yoghurt met homemade granola en vijgen
Yoghurt met homemade granola en vijgen

Dessert

Yoghurt met homemade granola en vijgen

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Voor 4 porties
1 kopje sterke espresso
½ potje vijgen fruitbeleg
1 pot Griekse yoghurt (500 ml)
Voor de granola:
30 g walnoten, grof gehakt
30 g pecannoten, grof gehakt
30 g hazelnoten, grof gehakt
15 g kokosrasp
10 g lijnzaad
30 g speltvlokken
1 tl kaneel
1 à 1½ el agavesiroop
1 à 1½ el honing

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe alle ingrediënten voor de granola in een kom en meng alles goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 20-30 minuten in de oven. Spatel een of twee keer door zodat het niet verbrandt.
  4. Meng intussen de espresso en het vijgen fruitbeleg door elkaar.
  5. Schep de vijgen-koffiemix en het grootste deel van de granola op de bodem van 4 kommen. Verdeel de yoghurt erover en garneer met extra granola en vijgen. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest