Dessert
Kiwi-citroencompote met avocado-matchaparfait
- • Dessert
- • 4 personen
- • 337 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • KIWI-CITROENCOMPOTE:
- • 40 g chiazaad
- • 2 kiwi's, geschild
- • ½ peer met schil
- • ½ citroen, rasp & sap
- • Handvol spinazie
- • 1 tl agavesiroop
- • MATCHA-AVOCADOPARFAIT:
- • 2 raw lemon-matcha bars, in stukjes
- • 1 kiwi, geschild en in stukjes (voor erover)
- • 1 grote avocado
- • 1 limoen, rasp & sap
- • 5 el plantaardige variatie op yoghurt kokos + extra voor de opmaak
- • 2 el zachte kokosolie
- • 2 el agavesiroop
- • 1 el matchapoeder
BEreidings wijze
- Schil de avocado en snijd in stukjes. Plaats minimaal 1 uur in de vriezer.
- Blend ondertussen voor de compote alle ingrediënten, behalve het chiazaad, glad met 50 ml water. Roer het chiazaad erdoor en meng goed. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
- Mix voor de parfait de kokosolie luchtig en zacht met de staafmixer. Voeg de andere ingrediënten (behalve de kiwi en bars) plus de avocado toe en pureer tot een lobbige ijsmousse. Zet koud weg.
- Neem 4 mooie glazen en schep er een laagje compote in en er bovenop een laagje kokosyoghurt. Dan de rest van de kiwi-citroencompote.
- Verdeel de matcha-avocadoparfait over de glazen en garneer met stukjes kiwi en raw lemon-matcha cream bars. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!