Kiwi-citroencompote met avocado-matchaparfait
Kiwi-citroencompote met avocado-matchaparfait

Dessert

Kiwi-citroencompote met avocado-matchaparfait

  • Dessert
  • 4 personen
  • 337 kcal / portie

Ingrediënten lijst

KIWI-CITROENCOMPOTE:
40 g chiazaad
2 kiwi's, geschild
½ peer met schil
½ citroen, rasp & sap
Handvol spinazie
1 tl agavesiroop
MATCHA-AVOCADOPARFAIT:
2 raw lemon-matcha bars, in stukjes
1 kiwi, geschild en in stukjes (voor erover)
1 grote avocado
1 limoen, rasp & sap
5 el plantaardige variatie op yoghurt kokos + extra voor de opmaak
2 el zachte kokosolie
2 el agavesiroop
1 el matchapoeder

BEreidings wijze

  1. Schil de avocado en snijd in stukjes. Plaats minimaal 1 uur in de vriezer.
  2. Blend ondertussen voor de compote alle ingrediënten, behalve het chiazaad, glad met 50 ml water. Roer het chiazaad erdoor en meng goed. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Mix voor de parfait de kokosolie luchtig en zacht met de staafmixer. Voeg de andere ingrediënten (behalve de kiwi en bars) plus de avocado toe en pureer tot een lobbige ijsmousse. Zet koud weg.
  4. Neem 4 mooie glazen en schep er een laagje compote in en er bovenop een laagje kokosyoghurt. Dan de rest van de kiwi-citroencompote.
  5. Verdeel de matcha-avocadoparfait over de glazen en garneer met stukjes kiwi en raw lemon-matcha cream bars. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

  • product
    Spinazie

    3,99 300 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Chiazaad

    3,15 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Peer Abate

    2,69 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kiwi

    2,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,38 2 stuk

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Agavesiroop

    3,59 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,89 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente