Tiramisu met zijdentofu
Tiramisu met zijdentofu

Dessert

Tiramisu met zijdentofu

  • Dessert
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

800 g zijdentofu
350 g biscuits
350 g plantaardige margarine
350 ml koude koffie of espresso
70 ml sinaasappelsap
50 ml amaretto siroop
5 el rietsuiker
4 el cacaopoeder

BEreidings wijze

  1. Maak koffie of espresso en laat afkoelen. Laat de margarine smelten in een pan en laat afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Mix de zijdentofu, het sinaasappelsap, de rietsuiker en de amaretto-siroop goed door elkaar in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de afgekoelde margarine toe tot je een homogene massa krijgt.
  3. Dompel de vega koekjes of beschuiten onder in de koffie en leg ze in een ovale glazen ovenschotel of bakvormen giet de zijdentofucrème erover. Leg twee tot drie lagen op elkaar. Sluit af met een laatste laag crème en bestrooi met cacaopoeder. Laat minstens drie uur en best een hele nacht afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

In plaats van siroop kan je ook amaretto-likeur gebruiken.