Dessert
Tiramisu met zijdentofu
- • Dessert
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g zijdentofu
- • 350 g biscuits
- • 350 g plantaardige margarine
- • 350 ml koude koffie of espresso
- • 70 ml sinaasappelsap
- • 50 ml amaretto siroop
- • 5 el rietsuiker
- • 4 el cacaopoeder
BEreidings wijze
- Maak koffie of espresso en laat afkoelen. Laat de margarine smelten in een pan en laat afkoelen op kamertemperatuur.
- Mix de zijdentofu, het sinaasappelsap, de rietsuiker en de amaretto-siroop goed door elkaar in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de afgekoelde margarine toe tot je een homogene massa krijgt.
- Dompel de vega koekjes of beschuiten onder in de koffie en leg ze in een ovale glazen ovenschotel of bakvormen giet de zijdentofucrème erover. Leg twee tot drie lagen op elkaar. Sluit af met een laatste laag crème en bestrooi met cacaopoeder. Laat minstens drie uur en best een hele nacht afkoelen.
Boodschappen lijst
- Zijdentofu
3,39 400 Gram
removeadd product to cart - Koffiebonen regular
16,95 1 kg
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,59 1 kg
removeadd product to cart - Sinaasappelsap
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Spelt beschuit
3,79 10 stuk
removeadd product to cart - Margarine
3,59 500 Gram
removeadd product to cart - Raw cacaopoeder
10,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
In plaats van siroop kan je ook amaretto-likeur gebruiken.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!