Dessert
Pruimen met ricotta uit de oven
- • Dessert
 - • 4 personen
 - • 305 kcal / portie
 
Ingrediënten lijst
- • 200 g ricotta
 - • 50 g boter
 - • 6 pruimen
 - • 3½ el honing
 - • 2 el geschaafde amandelen
 - • 1 el tijmblaadjes
 
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Klop de ricotta los samen met de blaadjes tijm
 - Verdeel de ricotta over de bodem van een ovenschaal.
 - Smelt boter en voeg er de honing aan toe.
 - Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Leg met de openkant naar boven op de ricotta.
 - Verdeel er het grootste deel van de gesmolten boter met de honing over.
 - Strooi de geschaafde amandelen in het restje honing boter en verdeel over de pruimen.
 - Zet 25 minuten in de oven.
 
Boodschappen lijst
-  Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart -  Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart -  Pruimen
1,50 250 Gram
removeadd product to cart -  Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart -  Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart 
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!




