Dessert
Pruimen met ricotta uit de oven
- • Dessert
- • 4 personen
- • 305 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g ricotta
- • 50 g boter
- • 6 pruimen
- • 3½ el honing
- • 2 el geschaafde amandelen
- • 1 el tijmblaadjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de ricotta los samen met de blaadjes tijm
- Verdeel de ricotta over de bodem van een ovenschaal.
- Smelt boter en voeg er de honing aan toe.
- Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Leg met de openkant naar boven op de ricotta.
- Verdeel er het grootste deel van de gesmolten boter met de honing over.
- Strooi de geschaafde amandelen in het restje honing boter en verdeel over de pruimen.
- Zet 25 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Tijm in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Pitloze pruimen
6,19 250 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,29 50 Gram
removeadd product to cart - Bloemenhoning knijpfles
7,29 365 Gram
removeadd product to cart - Ricotta
3,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!