Pannacotta met kardemom en kersen
Pannacotta met kardemom en kersen

Dessert

Pannacotta met kardemom en kersen

  • Dessert
  • 4 personen
  • 496 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml slagroom (ongeslagen)
100 ml volle melk
2 el agavesiroop
2 à 3 hele kardemompeulen, gekneusd
4 blaadjes gelatine
1 pot kersen op siroop (350 g)
1 tl maïszetmeel (glutenvrij)
Paar takjes munt, voor garnering
4 vormpjes van 125 ml, licht ingevet met neutrale olie

BEreidings wijze

  1. Vul een (steel)pan met de slagroom en de melk. Voeg de kardemompeulen toe en breng de vloeistof tegen het kookpunt. Giet de agavesiroop erbij en roer door.
  2. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze slap zijn. Knijp ze uit en roer ze, van het vuur af, met de garde door het hete slagroommengsel.
  3. Zeef het mengsel in een kan en vul hiermee de ingevette vormpjes. Dek af met keukenfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Houd 100 ml van het kersennat apart en verwarm de rest met de kersen in een steelpan. Klop een glad papje van het maïszetmeel met het koude nat. Voeg dit al roerend toe aan de kersen, zodra deze gaan koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. Maak de borden op: houd de vormpjes kort in een bakje met heet water zodat de pannacotta’s loskomen en stort ze voorzichtig op de borden. Garneer met de kersen in siroop en een takje munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Biologische gelatine is niet vegetarisch, gebruik voor een vegetarische variant 4-5 gr agar-agar en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wijntip! Wijn van het zuiden van Sicilië, met finesse en een mooi evenwicht tussen frisheid en de nodige fruitigheid. De smaak laat je in fasen iedere keer iets nieuws ontdekken, en is daardoor erg spannend en smaakvol net als het gerecht.