Dessert
Bavarois van mandarijn met in wijn gemarineerd fruit
- • Dessert
- • 4 personen
- • 424 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 ml mandarijnensap, geperst van verse mandarijnen
- • 300 ml boerenslagroom, lobbig geslagen
- • 200 ml witte wijn
- • 75 g suiker + 60 g voor de marinade
- • 6 blaadjes gelatine + water om in te weken
- • 3 mandarijnen, gepeld
- • 1 laurierblad
- • 1 kaneelstokje
- • 4 el amandelschaafsel, geroosterd
- • 2 el mandarijn-kurkuma fruitbeleg
BEreidings wijze
- Week de gelatine in koud water.
- Verhit in een steelpan het mandarijnensap met het fruitbeleg en 75 gram suiker. Haal het van het vuur en giet het grootste deel, op een paar eetlepels na, in een kom. Los de gelatine op in het laatste beetje hete sap dat nog in de pan zit en meng door de rest van het mandarijnensap in de kom. Laat afkoelen.
- Spatel voorzichtig de lobbig geslagen boerenslagroom door het afgekoelde - maar niet zo koud dat het begint te geleren - mandarijnensap. Giet het in de gewenste vorm of eenpersoonsglaasjes en laat ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
- Breng voor de marinade de witte wijn met 60 g suiker, 100 ml water, het laurierblad en het kaneelstokje al roerend aan de kook. Zorg dat de suiker oplost. Voeg, als de marinade kookt, de mandarijnenpartjes toe en laat ze ca. 3 minuten rustig garen. Zet dan het vuur uit en laat alles afkoelen en daarna verder in de koelkast koud worden.
- Serveren: garneer de bavarois met gemarineerde mandarijn en geroosterd amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Amandelschaafsel
2,59 75 Gram
removeadd product to cart - Tangold mandarijn
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,19 200 ml
removeadd product to cart - Verdejo
7,29 750 Ml
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,19 750 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,09 12 stuks
removeadd product to cart - Kaneelstokjes
5,19 30 Gram
removeadd product to cart - Mandarijn kurkuma fruitbeleg
3,99 260 Gram
removeadd product to cart
Tips
Vervang voor vegetarisch de gelatine door agar agar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!