Dessert
Hangop met perziken en pruimencompote
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1½ l volle yoghurt
- • 350 g perziken op lichte siroop, in partjes
- • 250 g gedroogde pruimen, ontpit in kleine stukjes
- • 100 g kokosbloesemsuiker
- • 1 el citroensap
- • Takjes munt
BEreidings wijze
- Hang een grote bolzeef boven een om en bekleed hem met een schone, dichtgebleven doek. Giet de yoghurt erin en laat een halve dag uitlekken.
- Breng de pruimen met een flinke scheut water (of water van het wellen), de kokosbloesemsuiker en het citroensap aan de kook en stoof ze op laag vuur 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
- Verdeel de perzikpartjes over hoge glazen. Giet of schep de hangop erop en lepel de pruimencompote erover. Garneer met takjes munt.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Perziken op lichte siroop
3,59 350 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,39 1 Liter
removeadd product to cart - Franse pruimen zonder pit
6,79 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Bassac Petit Grain Deze Muscat uit de regio Languedoc, aan de Middellandse Zee, kunt u het beste licht gekoeld drinken. Door zijn frisheid en een klein elegant zoetje is het een heerlijke dessertwijn.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!