Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

SPORT &
EIWITRIJK

Ekoplaza sponsort Teens Throwdown, het kampioenschap CrossFit voor de leeftijd van 12 tot 17 jaar, waarvan de finale op 21 januari in de Prodentfabriek in Amersfoort plaatsvindt. Voor deze jonge sporters is eiwitrijke voeding essentieel. Maar ook als je niet sport heeft je lichaam 1 op de 10 calorieën nodig afkomstig van eiwitten. Eiwitten (proteïnen) zijn namelijk de belangrijkste bouwstoffen voor je lichaam. Wij zetten het even voor je op een rijtje.  

Sport & Eiwitrijk

Het vinden van oplossingen
plantaardige eiwitten

Eiwitten vind je in vlees, zuivel en eieren. Maar er zijn ook plantaardige eiwitten. Voordeel is dat producten met plantaardige eiwitten vaak weinig vet, maar wel veel vezels, vitaminen en mineralen bevatten. Zo zijn peulvruchten, groenten, zaden en tofu supergezonde proteïnebommetjes. In het boek Eiwitrijk – te koop bij Ekoplaza – lees je alles over de kracht van plantaardige proteïnen. Of je nu vegetariër bent, veganist of gewoon minder vlees wilt eten, dit boek kan je helpen om voldoende eiwitten in je voedingspatroon op te nemen dankzij de supergezonde en heerlijke recepten. Van voorgerechten en soepen tot aan salades, hoofdgerechten en desserts.

Ontbijt

Cashewnotenpap

1 persoon
Hoofdgerecht

Stoof van kikkererwten

4 personen

Wist je dat kikkererwten ware proteïnebommetjes zijn?

De ronde peulvruchten bevatten in gedroogde vorm 21,7 gram eiwitten per 100 gram. In bereide vorm is dit wat minder, omdat de bonen dan natuurlijk ook vocht bevatten. Wil je optimaal profiteren van de eiwitten in kikkererwten? Gebruik dan kikkererwtenmeel! Dit meel wordt gemaakt van gedroogde kikkererwten en bevat 20 gram eiwit per 100 gram. In deze vorm kun je kikkererwten in allerlei gerechten gebruiken: bijvoorbeeld in pannenkoeken, brood of hartige cake!

Kikkererwten

Bekijk alles 22

BOEKENTIP: eiwitrijk!

Benieuwd hoe je meer (plantaardige) eiwitten aan je maaltijden toe kunt voegen? Laat je dan inspireren door het boek 'Eiwitrijk'. Hierin wordt praktische informatie over eiwitten en eiwitbronnen afgewisseld met heerlijke recepten die ervoor zorgen dat je eenvoudig wat extra eiwitten op tafel zet. In het boek vindt je verschillende gerechten voor ieder moment van de dag; van smaakvolle ontbijtjes en voedzame avondmaaltijden tot heerlijke tussendoortjes en snelle salades.

En, niet onbelangrijk; de gerechten zijn natuurlijk ook gewoon lekker! Je zet deze eiwitrijke maaltijden ook gewoon op tafel als je de gasten wilt verrassen met een heerlijke maaltijd. Ideaal toch? 

Het boek is verkrijgbaar in de Ekoplaza-vestigingen* en kost € 12,95

*Helaas, niet iedere Ekoplaza verkoopt dit boek. Informeer bij je vestiging voor de verkrijgbaarheid.