Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

SPORT &
EIWITRIJK

Ekoplaza sponsort Teens Throwdown, het kampioenschap CrossFit voor de leeftijd van 12 tot 17 jaar, waarvan de finale op 21 januari in de Prodentfabriek in Amersfoort plaatsvindt. Voor deze jonge sporters is eiwitrijke voeding essentieel. Maar ook als je niet sport heeft je lichaam 1 op de 10 calorieën nodig afkomstig van eiwitten. Eiwitten (proteïnen) zijn namelijk de belangrijkste bouwstoffen voor je lichaam. Wij zetten het even voor je op een rijtje.  

Wist je dat kikkererwten ware proteïnebommetjes zijn?

De ronde peulvruchten bevatten in gedroogde vorm 21,7 gram eiwitten per 100 gram. In bereide vorm is dit wat minder, omdat de bonen dan natuurlijk ook vocht bevatten. Wil je optimaal profiteren van de eiwitten in kikkererwten? Gebruik dan kikkererwtenmeel! Dit meel wordt gemaakt van gedroogde kikkererwten en bevat 20 gram eiwit per 100 gram. In deze vorm kun je kikkererwten in allerlei gerechten gebruiken: bijvoorbeeld in pannenkoeken, brood of hartige cake!