Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Stel 'm zelf samen!

Een goedgevulde salade is een heerlijke (verantwoorde) zomerse maaltijd. Makkelijk en snel te maken, maar vooral ook heel lekker wanneer je er jouw favoriete ingrediënten aan toevoegt.

Begin bij de basis, kies jouw favoriete sla en bouwen maar: voeg daar extra veggies, wat koolhydraten, een topping en je favoriete dressing aan toe. Et voilà! Jouw zelfgebouwde salade is ‘ready to eat’.

 

Bouwsteen 1: kies je sla

De basis van een goed gevulde salade is de sla. De keuze is reuze, want je kunt kiezen voor ijsbergsla, veldsla, rucola, of een lekkere slamelange. Ga je voor snelle eenvoud? Kies dan voor de voorverpakte zakjes, allen in biologisch afbreekbaar folie. Beperk je vooral niet tot één slasoort, maar mix voor meer smaak en variëteit!
 

Bekijk alle basisproducten

Kies je sla

Bekijk alles 13

Bouwsteen 2: kies extra groenten

Een salade zonder extra veggies is geen échte salade. Kies daarom nog extra groenten ter aanvulling van je basis. De puntpaprika, komkommer en cherrytomaatjes horen er sowieso bij als je het ons vraagt. Maar een rauw uitje, augurken of radijsjes zijn ook aanraders!

Tip: eet de regenboog, dit zorgt vaak voor een divers aanbod aan vitamines en mineralen.
 

Bekijk alle extra groenten

Kies extra groenten

Bekijk alles 16

Bouwsteen 3: kies je brandstof

Wil je van jouw salade een vullende salade maken? Dan is het tijd om wat extra brandstof toe te voegen. Koolhydraatrijke ingrediënten zoals bulgur, linzen, quinoa, kikkererwten, witte bonen, brood, zoete aardappel, volkorenpasta leveren je voldoende energie om de dag mee door te komen!

 

Bekijk ze allemaal!

Kies je brandstof

Bekijk alles 17

Bouwsteen 4: kies je topping

Nu begint het bouwen pas écht. Ga jij voor biefreepjes, vette vis, een handje noten en geitenkaas? Of avocado, want dat past eigenlijk wel in elke salade. Een salade is het perfecte gerecht om aan de juiste hoeveelheid vis in de week te komen. Ook ideaal voor wie wil minderen met vlees, want je kunt natuurlijk ook gaan voor een veganistische variant. Alles kan en alles mag, want het is jouw salade!


Bekijk alle toppings

Kies je topping

Bekijk alles 12

Bouwsteen 5: kies een extra bite

Bestrooi je salade rijkelijk met een extra bite. Denk hierbij aan geroosterde pitten en zaden, hartige bacon, fruit, parmezaanse kaas of mozzarella en top af met een gekookt eitje. Jouw salade ziet er op dat moment al uit om van te watertanden. De finishing touch is de allerlaatste stap!

 

Bekijk meer bites

Kies een extra bite

Bekijk alles 22

Bouwsteen 6: kies je favoriete dressing

Last but not least: de dressing. Et voilà! Jouw zelfgebouwde salade is af! Want een lekkere dressing maakt je salade compleet. Kies jij voor een balsamico, Franse, yoghurt of mosterd-dille dressing? Smakelijk!
 

Bekijk alle dressings

Kies je favoriete dressing

Kun je niet kiezen?
Dan helpen we je een handje met overheerlijke saladerecepten.
 

Bekijk alle recepten

4x sla

Frisse ijsbergsalade

4 personen