Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

Bouwsteen 1: kies je sla

De basis van een goed gevulde salade is de sla. De keuze is reuze, want je kunt kiezen voor ijsbergsla, veldsla, rucola, of een lekkere slamelange. Ga je voor snelle eenvoud? Kies dan voor de voorverpakte zakjes, allen in biologisch afbreekbaar folie. Beperk je vooral niet tot één slasoort, maar mix voor meer smaak en variëteit!
 

Bekijk alle basisproducten

Bouwsteen 2: kies extra groenten

Een salade zonder extra veggies is geen échte salade. Kies daarom nog extra groenten ter aanvulling van je basis. De puntpaprika, komkommer en cherrytomaatjes horen er sowieso bij als je het ons vraagt. Maar een rauw uitje, augurken of radijsjes zijn ook aanraders!

Tip: eet de regenboog, dit zorgt vaak voor een divers aanbod aan vitamines en mineralen.
 

Bekijk alle extra groenten

Kies extra groenten

Bekijk assortiment 13

Bouwsteen 3: kies je brandstof

Wil je van jouw salade een vullende salade maken? Dan is het tijd om wat extra brandstof toe te voegen. Koolhydraatrijke ingrediënten zoals bulgur, linzen, quinoa, kikkererwten, witte bonen, brood, zoete aardappel, volkorenpasta leveren je voldoende energie om de dag mee door te komen!

 

Bekijk ze allemaal!

Bouwsteen 4: kies je topping

Nu begint het bouwen pas écht. Ga jij voor biefreepjes, vette vis, een handje noten en geitenkaas? Of avocado, want dat past eigenlijk wel in elke salade. Een salade is het perfecte gerecht om aan de juiste hoeveelheid vis in de week te komen. Ook ideaal voor wie wil minderen met vlees, want je kunt natuurlijk ook gaan voor een veganistische variant. Alles kan en alles mag, want het is jouw salade!


Bekijk alle toppings

Bouwsteen 5: kies een extra bite

Bestrooi je salade rijkelijk met een extra bite. Denk hierbij aan geroosterde pitten en zaden, hartige bacon, fruit, parmezaanse kaas of mozzarella en top af met een gekookt eitje. Jouw salade ziet er op dat moment al uit om van te watertanden. De finishing touch is de allerlaatste stap!

 

Bekijk meer bites

Bouwsteen 6: kies je favoriete dressing

Last but not least: de dressing. Et voilà! Jouw zelfgebouwde salade is af! Want een lekkere dressing maakt je salade compleet. Kies jij voor een balsamico, Franse, yoghurt of mosterd-dille dressing? Smakelijk!
 

Bekijk alle dressings

Kun je niet kiezen?
Dan helpen we je een handje met overheerlijke saladerecepten.
 

Bekijk alle recepten