Herfstsalade van gemarineerde pompoen, paddenstoelen en linzen
Herfstsalade van gemarineerde pompoen, paddenstoelen en linzen

Salade

Herfstsalade van gemarineerde pompoen, paddenstoelen en linzen

  • Salade
  • 4 personen
  • 141 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g linzen (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
200 ml sushi-azijn
150 g shiitakes, gehalveerd
150 g oesterzwammen, gescheurd
75 g rucola
50 ml chilisaus
1 rode ui, in halve ringen
½ oranje pompoen (butternut of hokkaido), zaadlijsten verwijderd en in partjes (schillen mag, hoeft niet)
2 el suiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Giet 500 ml water in een ruime pan en voeg de sushiazijn, chilisaus, suiker, en een flinke snuf zout toe. Breng al roerend aan de kook. Leg de pompoenpartjes, de shiitakes, oesterzwammen en rode ui in de pan en kook ca. 5 minuten door. Zet het vuur uit en laat alles in het vocht afkoelen.
  2. Haal de gemarineerde pompoen, ui en paddenstoelen uit de marinade en doe ze in een grote mengkom, samen met de linzen en de rucola. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel over 4 bordjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.