Salade
Herfstsalade van gemarineerde pompoen, paddenstoelen en linzen
- • Salade
- • 4 personen
- • 141 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g linzen (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 ml sushi-azijn
- • 150 g shiitakes, gehalveerd
- • 150 g oesterzwammen, gescheurd
- • 75 g rucola
- • 50 ml chilisaus
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • ½ oranje pompoen (butternut of hokkaido), zaadlijsten verwijderd en in partjes (schillen mag, hoeft niet)
- • 2 el suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Giet 500 ml water in een ruime pan en voeg de sushiazijn, chilisaus, suiker, en een flinke snuf zout toe. Breng al roerend aan de kook. Leg de pompoenpartjes, de shiitakes, oesterzwammen en rode ui in de pan en kook ca. 5 minuten door. Zet het vuur uit en laat alles in het vocht afkoelen.
- Haal de gemarineerde pompoen, ui en paddenstoelen uit de marinade en doe ze in een grote mengkom, samen met de linzen en de rucola. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 bordjes.
Boodschappen lijst
- Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
3,98 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!