Salade
Salade pompoen, wortel & geitenkaas
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g kikkererwten
- • 120 g zachte geitenkaas
- • 4 wortels
- • 1 kropsla
- • 1 groene pompoen
- • 1 granaatappel
- • 1 el citroensap
- • 2 tl komijn
- • 2 tl honing
- • Zout & peper
- • Olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de (gewassen) pompoen doormidden, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoenhelften in even grote, niet te dikke parten.
- Schraap de wortels en snijd ze in even grote schijfjes.
- Meng 1 eetlepel (milde) olijfolie, 2 theelepels honing, 2 theelepels komijn, zeezout & zwarte peper en wrijf de pompoenparten en wortelschijfjes ermee in.
- Doe de pompoenparten en wortelschijfjes op de bakplaat en verspreid het goed. Rooster de pompoen en wortel 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Voeg dan de (uitgelekte) kikkererwten toe aan de bakplaat en rooster het geheel nog eens 15 minuten of totdat de groenten gaar zijn en de kikkererwten lekker crunchy zijn geworden.
- Maak ondertussen de dressing door 3 eetlepels extra vierge olijfolie met 1 eetlepel vers citroensap, zeezout & zwarte peper te mengen.
- Was de kropsla goed en verdeel de bladeren over 4 borden. Leg de pompoen, wortel en kikkererwten op de kropsla, schenk hier de dressing over, bestrooi met de granaatappelpitten en de zachte geitenkaas.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Kropsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!