Salade
Geroosterde bonensalade met tonijndressing
- • Salade
- • 6 personen
- • 223 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g peultjes, schoongemaakt
- • 300 g sperziebonen, schoongemaakt
- • 1 kleine rode ui, fijngehakt
- • Handvol platte peterselie, fijngehakt
- • 1½ el extra vierge olijfolie
- • DRESSING:
- • 75 ml extra vierge olijfolie
- • 70 g tonijn (uit blik)
- • 4 ansjovisfilets (potje)
- • 2 eidooiers*
- • 1 teentje knoflook
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 1 el kappertjes
- • 1¼ tl witte wijnazijn
- • ¾ tl Dijon mosterd
- • Zout & versgemalen zwarte peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Maak de dressing. Hak de tonijn, ansjovis, knoflook, mosterd, eidooiers, zwarte peper en een beetje zout in een keukenmachine fijn. Laat de machine draaien en voeg heel langzaam, scheutje voor scheutje, de olijfolie toe. Laat het mengsel tussen elke olietoevoeging indikken. Voeg de azijn toe en wat citroensap naar smaak. Roer de kappertjes erdoor.
- Verdeel de peultjes en sperziebonen over 1 of 2 bakplaten zodat ze in een enkele laag liggen. Besprenkel met de olijfolie en hussel goed door. Rooster ca. 8 minuten in de oven.
- Schep wat van de dressing op een platte schaal en leg daar de bonen bovenop. Besprenkel met nog meer dressing en garneer met rode ui en peterselie.
Boodschappen lijst
- Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Kappertjes in azijn
2,99 140 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Ansjovis filets
5,29 78 Gram
removeadd product to cart - Tonijnstukken in water
3,79 160 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,59 250 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Dijon Mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
*De consumptie van rauwe eieren wordt afgeraden voor ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!