Caribische tofu-salade
Caribische tofu-salade

Salade

Caribische tofu-salade

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g tofu tomaat-basilicum
200 g babyspinazie, gewassen en gedroogd
2 mango's, in kleine blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne ringen
Handje pinda's, fijngehakt
Olijfolie om in te bakken
DRESSING:
1 limoen, sap & rasp
1 cm gember, geraspt
½ rode peper, zaadlijsten eruit en kleingesneden
3 el olijfolie
1½ el honing

BEreidings wijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tofublokjes goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Klop alle dressing-ingrediënten door elkaar.
  3. Hussel voor de salade de spinazie, mango, paprika, ui en tofu door elkaar. Giet de dressing erover en meng er voorzichtig door. Bestrooi met fijngehakte pinda’s.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst