Frisse eikenbladsalade met gerookte forel en dille
Frisse eikenbladsalade met gerookte forel en dille

Salade

Frisse eikenbladsalade met gerookte forel en dille

  • Salade
  • 4 personen
  • 144 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SALADE:
eikenbladsla 1 krop, gewassen en grof gesneden
gerookte forel 200 g, in stukjes geplukt
rode ui 1, in dunne halve ringen
appel 1, vlak voor bereiding in reepjes gesneden met schil
DRESSING:
fijngehakte dille 2 el
grove mosterd 1 el
zonnebloemolie 3 el
witte wijnazijn 1 el
zout en zwarte peper gemalen

BEreidings wijze

  1. Maak een dressing van alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Hussel de eikenbladsla met de gerookte forel, rode ui en appel in een saladekom. Giet de dressing erover en mix het goed door elkaar. Verdeel over 4 borden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente