Start je bestelling door een afdeling te kiezen.
Je kunt met een lijstje samenstellen.
Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.
Groente en fruit groeien meestal in een bepaald seizoen. In deze periode smaakt het lekker en komt het van dichtbij. Daar kiezen wij voor. Raapstelen en asperges in het voorjaar. Aardbeien in de zomer en pompoenen in de herfst. Het juiste seizoen geeft de volle smaak. Het is bovendien duurzamer. Het eerste schap dat je bij ons in de winkel ziet, zijn de groente en fruitproducten die in de aanbieding zijn. Dat zijn grotendeels producten die volop aanwezig zijn in het seizoen. Maar soms kan het niet anders dan van ver weg. Bananen, mango’s of kiwi’s groeien immers niet in Nederland. In dat geval zorgen wij ervoor dat we de lokale boeren kennen, een korte keten hebben en dat het transport duurzaam is.
Pompoenen in alle soorten en maten staan steeds vaker op het menu. Onze oranje pompoenen komen van familie Overesch uit Raalte. Zij telen op biodynamische wijze in een gemengd bedrijf. Dus ook met koeien en varkens. Zo proberen ze de kringloop kort en gesloten te krijgen.
Onze knolselderij komt van Robert-Jan Huijbrechts uit Lage Zwaluwe. Niet moeders mooiste groente, maar wel heel voedzaam en heerlijk, bijvoorbeeld in de stamppot.
De spruiten die zo typisch zijn voor de winter, komen uit Sexbierum in het puntje van Friesland. In de zilte lucht geteeld door Jan Bruisma en zijn gezin.
Witlof is één van de weinige groenten die echt groeien in de winter. Onze witlof komt van Puur Origine van Fred WIllemssen uit Grubbenvorst. Hij teelt ook boerenkool en prei en gebruikt daarvoor de resten van de witlof weer als mest.
Onze pastinaak is niet opgeslagen, maar komt vers uit de grond. Kijk voor het verhaal van Gerrit Marsman en zijn Sara uit de Flevopolder in de nieuwste Lekker Weten!
De rode en witte kool komt van biodynamisch bedrijf De Lepelaar in de kop van Noord-Holland. Joris Kollewijn teelt daar kool, maar ook bijvoorbeeld bieten en regenboogpeen. In het ritme van de natuur.
De zoete bataten in ons schap zijn van Joep van de Bool van 'de Waog' in het Limburgse Neer. Hij teelt ook bijzondere groenten zoals cavolo nero en radicchio.
Fruit in de winter bestaat vooral uit appels en citrusfruit. Bijvoorbeeld de Elstar-appel van Kees Konijn die in Beemster volgens biodynamische principes heerlijke appels van de bomen plukt.
Ons citrusfruit komt uit Italië. Bommetjes van vitamine C, volgezogen met de Siciliaanse winterzon op het bedrijf Biosikelia.
Powered by AdResults