Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Van dierlijk
naar plantaardig


 Toe aan een nieuwe uitdaging? Misschien wil je dit jaar wel die (halve) marathon lopen of streef je ernaar bewuster te kiezen wat je in je winkelmandje legt? We eten met z’n allen steeds vaker flexitarisch, maar wellicht ga jij een stap verder en richt je je op een veganistische levensstijl?

Als dat het geval is, dan hebben we een heleboel inspiratie! Wist je dat je bij al onze productcategorieën kunt filteren op ‘veganistisch’? De keuze vind je onder ‘dieetvoorkeur’, dat is makkelijk zoeken!

Van vlees naar vervanger

Bekijk alles 44

Eiwitten, hoe vervang je die?

Bij veganistische of plantaardige voeding zijn zuivel, vlees en eieren waarschijnlijk de eerste productgroepen waar je aan denkt die van het menu verdwijnen. Een veelgehoorde opmerking is: Krijg je dan nog wel voldoende voedingsstoffen binnen? Zeker voor eiwitten worden dierlijke producten altijd als belangrijke bron genoemd, maar dat kan je best opvangen!

Wist je dat peulvruchten bijvoorbeeld rijk zijn aan plantaardige eiwitten? Ook groenten, kiemen en noten en zaden vormen een goede bron van eiwitten. En ben je bang dat je daar niet genoeg van  binnenkrijgt, dan kun je altijd nog extra eiwitten toevoegen met deze plantaardige eiwitpoeders!

Ontbijt

Havermout met peer

2 personen
Hoofdgerecht

Ultieme vegan burgers

6 personen

Van zuivel naar plantaardig

Bekijk alles 23De VeganChallenge is opgezet door een aantal gepassioneerde idealisten die graag een steen(tje) bijdragen aan een diervriendelijkere wereld. Hoewel je uiteraard iedere dag van het jaar kunt beginnen met vegan eten, maken wij het extra gemakkelijk door twee tot drie keer per jaar de VeganChallenge te organiseren. Tijdens de VeganChallenge kun je o.a. een dagelijkse nieuwsbrief verwachten met recepten voor ieder moment van de dag.

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Daarom zijn alle recepten in onze dagmenu’s geheel supermarktfriendly. Je kunt er zelf natuurlijk altijd voor kiezen om je eigen vegan dagmenu samen te stellen, of om wel uitgebreid te gaan foodshoppen.

De uitgelezen kans om je gezondheid, het milieu en de dieren te helpen!

Maak kennis met:
Lisa Steltenpool

 "Veganistisch eten is één van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid, het milieu en de dieren. De VeganChallenge maakt dit niet alleen makkelijk, maar ook ontzettend lekker! Ik raad het iedereen aan. Doe je ook mee?"

Lisa Steltenpool, diëtiste en schrijfster van ‘De vegarevolutie’

Zitten daar ook dierlijke producten in?