Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Aandacht voor dierenwelzijn

Onlangs verschenen er beelden rondom het dierenwelzijn in een Vlaams varkensslachthuis. Dit zorgde voor veel ophef, ook bij ons! Als Ekoplaza heeft dierenwelzijn al jaren prioriteit en daar kiezen we onze leveranciers zorgvuldig op uit.

We vinden het belangrijk om goede relaties aan te gaan met onze vleesleverancier, met eerlijke afspraken en aandacht voor dierenwelzijn. Om deze reden kiest Ekoplaza voor Westfort Vleesproducten. Bij Westfort is er de mogelijkheid om dierenwelzijn de aandacht te geven die het verdient, en dat is ook hoe Ekoplaza wil werken!

We hebben bewust gekozen voor een partner die net als wij, transparant wil werken met aandacht voor de dieren. Om goed voor de dieren te kunnen zorgen is er deskundig en opgeleid personeel nodig. Bij Westfort is er veel aandacht voor coaching over hoe medewerkers het beste met de dieren op stal kunnen omgaan. Daarbij heeft Westfort iets unieks. Doordat er 24 uur per dag toezicht wordt gehouden door camera’s en twee dierenartsen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, blijven de processen altijd gecontroleerd. Als het gaat om dierenwelzijn richt Westfort zich op de rust van de varkens bij transport, ontvangst en verblijf. Reinheid, regelmaat en rust staan hoog in het vaandel.

Niet alleen onze partner in de vleessector, maar ook veel van onze leveranciers zijn grondleggers van biologisch, lang voordat biologisch ooit bekend was bij het grote publiek. Het is puur vanuit de overtuiging dat biologisch de enige juiste manier was, dat deze bedrijven hebben gekozen om met ons samen te werken!

Staat dierenwelzijn ook bij jou hoog op het lijstje en wil je hier meer over weten? Bij Westfort geven ze bijna dagelijks rondleidingen door de slachterij aan bezoekers over de hele wereld. De schrijver Arnon Grunberg heeft zelfs 5 dagen mee mogen lopen in de slachterij en hierover geschreven in de Volkskrant.  

Goede zorg maakt wel degelijk verschil. De smaak en kwaliteit van producten worden erkend, blijkt uit de groei die Deli Harmony doormaakt. Henk, de vleesleverancier van Ekoplaza, selecteert streng op kwaliteit van de dieren en gaat met elke boer om tafel.

Eten de dieren goed? Komen ze voldoende buiten? Blijven de biggen en kalfjes lekker lang bij hun moeder? Dat is belangrijk, want daardoor bouwen ze antistoffen op en verloopt de overgang naar zelfstandigheid soepeler. Dat is beter voor het dierenwelzijn, voor de veehouder die met een gezond dier een goede prijs krijgt én voor jou als consument omdat je een eerlijk product op tafel zet.

‘Ik wilde geen pallet vlees inkopen met een certificaat erop, niet wetende van welke boer dit kwam. Nu koop ik weer rechtstreeks in bij mijn eigen boeren en weet precies wie uiteindelijk hun vlees verkoopt.’

Hoewel er een nieuwe fabriekshal is gebouwd, blijft bij Henk kleinschaligheid voorop staan. “We groeien hard, maar dit zal niet ten koste gaan van onze biologische idealen. Contact met boer en klant blijft belangrijk. Onze twintig medewerkers weten precies hoe ik het proces van vleeswaren maken wil hebben. Ik kan me daarom weer voor 100% richten op het zoeken naar nieuwe biologische boeren om bij hen om de tafel te zitten. Want net zoals ik wil weten wie de boer is, wil de boer ook graag weten wie ik ben, wat ik doe en waar hun vlees naartoe gaat. Ik heb nu ook weer tijd om in de winkels proeverijen te organiseren en mijn verhaal en dat van onze boeren aan de klant te vertellen. Want onze boeren zijn er trots op dat hun vlees in onze vleeswaren zit, dat wij dat met zorg verwerken en hen kunnen vertellen waar het te koop is. Wie weet zie ik je binnenkort wel in één van de Ekoplaza-winkels!”
 

Henk van Oers