Biologisch vlees van Lebon

lebon-marcomaikel-en-henny

Maak kennis met ons vleesmerk Lebon: het goede voor iedereen, van begin tot eind, en tegen een eerlijke prijs. Achter iedere vleessoort staat slechts een handvol boeren. Zo weten we altijd precies van welk dier het goede, pure en smaakvolle vlees komt en bij welke boer het is grootgebracht.

Kies voor biologisch kwaliteitsvlees

Wij willen weten waar ons vlees vandaan komt. Daarom kiezen we voor Lebon. Zij werken slechts met een handvol boeren. Door de gesloten en circulaire keten weten ze precies welk dier waar is grootgebracht. De boeren gunnen de dieren een goed leven. Dat resulteert in goed en smaakvol kwaliteitsvlees.

Investeren in de toekomst

Bij Lebon willen ze blijven innoveren. Qua veevoer kijken ze of ze een kringloop met de graanleveranciers kunnen maken. Datzelfde geldt voor het stro in de stal dat als restproduct overblijft. Ook aan de verpakking is gedacht: het vlees zit in een kartonnen bakje met plastic seal. Deze zijn makkelijk van elkaar te scheiden. Hiermee verbruiken ze 90% minder plastic en maken ze recycling nog eenvoudiger!


Biologisch rundvlees

Verschillende vleessoorten van Lebon

Het assortiment van Lebon wisselt regelmatig. Het wordt aangepast op de seizoenen en feestdagen, zoals zomerse toppers voor op de barbecue en bijzondere vleessoorten voor de kerstdagen.

  • Rundergehakt De maling van het rundergehakt is grover dan je misschien gewend bent. Dat betekent dat het gemaakt is van kwaliteitsvlees, want gehakt kan alleen grof gedraaid worden als het vlees van goede kwaliteit is, mals is en tevens goed is schoongemaakt. Het gehakt van Lebon is maar één keer gemalen door een grove gehaktmolen, én dat proef je!
  • Varkensschnitzel Normaal gesproken worden schnitzels gemaakt van plattebil en bovenbil. Die van Lebon niet. Zij kiezen ervoor om de botermalse filet te gebruiken. Deze is het allerlekkerste, omdat dit stukje vlees niet bewerkt hoeft te worden om het lekker mals en smaakvol te krijgen. Daarnaast zit in de filet minder bindweefsel, waardoor het tijdens het bakken niet krimpt.
  • LamsmerguezHet malse schoudervlees van de Ierse lammeren wordt heel mooi aangevuld door de volle merguez kruidenmix. Niet voor niets een heel populair product!

Biologisch varkensvlees

Recepten met biologisch vlees

Biologisch lamsvlees