Biologisch vlees van Lebon

lebon-marcomaikel-en-henny

Maak kennis met ons vleesmerk Lebon: het goede voor iedereen, van begin tot eind, en tegen een eerlijke prijs. Achter iedere vleessoort staat slechts een handvol boeren. Zo weten we altijd precies van welk dier het goede, pure en smaakvolle vlees komt en bij welke boer het is grootgebracht.

Wat is biologisch vlees?

Biologisch vlees is vlees van dieren die volop de ruimte hebben, biologisch voer eten, niet opgejaagd worden in hun groei en pas medicijnen krijgen wanneer dat echt nodig is. Kortom, vlees van dieren die zich op een natuurlijke manier kunnen gedragen. 

 biologisch kwaliteitsvlees van lebon

Wij willen weten waar ons vlees vandaan komt. Daarom kiezen we voor Lebon. Zij werken slechts met een handvol boeren. Door de gesloten en circulaire keten weten ze precies welk dier waar is grootgebracht. De boeren gunnen de dieren een goed leven. Dat resulteert in goed en smaakvol kwaliteitsvlees.

ekoplaza-biologisch-lebon-rundvlees-jerome

Rundvlees van Jérôme

Jérôme heeft 14 jaar geleden de boerderij van zijn vader overgenomen en zo een familiebedrijf voortgezet dat al drie generaties teruggaat in het rustieke, heuvelachtige landschap van de Ardennen. Hij boert biologisch uit overtuiging, omdat hij gelooft dat een natuurlijk leven voor de dieren resulteert in smaakvol kwaliteitsvlees. Op de boerderij wonen ongeveer 280 runderen, die van half april tot half oktober vrij kunnen uitlopen en in de winter worden ondergebracht in een moderne vrije stal met strobedekking.

Jérôme heeft bewust gekozen voor de rassen Blonde d’Aquitaine en Limousin, die bekend staan om hun goede vleeskwaliteit en het natuurlijke kalven. De moederdieren krijgen een aparte stal waar ze in alle rust hun kalveren kunnen baren, wat hij als essentieel beschouwt voor zowel de moeder als het kalf. Wat betreft de voeding eten de runderen in de zomer met name gras en in de winter voornamelijk kuilvoer, maïs en granen, waarvoor de boerderij zelfvoorzienend is.

Er worden geen groeihormonen gebruikt en antibiotica worden alleen in uitzonderlijke gevallen toegepast, wanneer een dier echt ziek is. Jérôme evalueert zijn bedrijfsvoering voortdurend en zoekt naar mogelijkheden om te verbeteren. Hij kijkt met trots naar zijn gezonde, gelukkige dieren en is ervan overtuigd dat de natuurlijke en duurzame aanpak de beste resultaten oplevert

Biologisch rundvlees

Investeren in de toekomst

Bij Lebon willen ze blijven innoveren. Qua veevoer kijken ze of ze een kringloop met de graanleveranciers kunnen maken. Datzelfde geldt voor het stro in de stal dat als restproduct overblijft. Ook aan de verpakking is gedacht: het vlees zit in een kartonnen bakje met plastic seal. Deze zijn makkelijk van elkaar te scheiden. Hiermee verbruiken ze 90% minder plastic en maken ze recycling nog eenvoudiger!


Verschillende vleessoorten van Lebon

Het assortiment van Lebon wisselt regelmatig. Het wordt aangepast op de seizoenen en feestdagen, zoals zomerse toppers voor op de barbecue en bijzondere vleessoorten voor de kerstdagen.

  • Rundergehakt De maling van het rundergehakt is grover dan je misschien gewend bent. Dat betekent dat het gemaakt is van kwaliteitsvlees, want gehakt kan alleen grof gedraaid worden als het vlees van goede kwaliteit is, mals is en tevens goed is schoongemaakt. Het gehakt van Lebon is maar één keer gemalen door een grove gehaktmolen, én dat proef je!
  • Varkensschnitzel Normaal gesproken worden schnitzels gemaakt van plattebil en bovenbil. Die van Lebon niet. Zij kiezen ervoor om de botermalse filet te gebruiken. Deze is het allerlekkerste, omdat dit stukje vlees niet bewerkt hoeft te worden om het lekker mals en smaakvol te krijgen. Daarnaast zit in de filet minder bindweefsel, waardoor het tijdens het bakken niet krimpt.
  • LamsmerguezHet malse schoudervlees van de Ierse lammeren wordt heel mooi aangevuld door de volle merguez kruidenmix. Niet voor niets een heel populair product!

Biologisch varkensvlees

Recepten met biologisch vlees

Biologisch lamsvlees