kwaliteitsvlees van st. hendrick

sthendrick-henk-en-koeien
Het vlees van St. Hendrick is eerlijk vlees. Vlees waar de tijd voor wordt genomen: de dieren krijgen de tijd om te leven, om te groeien. Ook de bereiding van het vlees krijgt de tijd; om te garen, om luchtgerookt te worden, tijd voor kruiding en marinering. Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten. Goede smaak heeft geen haast.

Altijd van dichtbij 

Voor Henk van Oers staan openheid en duidelijkheid centraal. Hij weet van begin tot eind wat er met zijn producten gebeurt, zodat hij de consumenten goed kan informeren. Het is voor Henk ook belangrijk om regelmatig bij de boeren die het vlees leveren aan tafel te zitten. Hij wil er zeker van zijn dat ze dezelfde ideeën hebben als hij en met hun hart en hun verstand achter biologisch staan. Hij werkt zoveel mogelijk samen met Nederlandse boeren. Al het varkensvlees komt daarom uit Nederland. Een gedeelte van het rundsvlees komt ook uit de Ardennen en uit Ierland. 

sthendrick-henkvanoers
sthendrick-vleeswaren

Anders dan je gewend bent

De vleeswaren die bij St. Hendrick vandaan komen, smaken misschien anders dan je gewend bent. Dit komt doordat de smaak van écht vlees niet meer overal te vinden is. Dat is misschien even wennen, maar Henk is ervan overtuigd: Als je eenmaal geproefd heb, wil je nooit meer anders! 

Het rundvlees van St. Hendrick komt altijd van de betere runderrassen. Dat zijn niet de melkkoeien die je doorgaans in de wei ziet staan; die zijn uitstekend geschikt voor melk en eventueel voor vleeswaren, maar ze voldoen niet aan de kwaliteiteisen die St. Hendrick stelt aan zijn vleeswaren.