Samen De aarde schoner achterlaten 

Met jouw dagelijkse boodschappen draag je bij aan de weg naar maximale gifvrije landbouw, zo veel mogelijk plasticvrij en meer CO2 opnemen dan uitstoten. 

Geen geknutsel met moeder natuur

Wij vinden dat je niet moet knutselen aan Moeder Natuur. Onze telers kiezen niet voor genetisch gemodificeerd voedsel, maar gaan uit van natuurlijke veredeling. Bij genetisch gemodificeerd voedsel zijn de genen veranderd om resistent te zijn voor bestrijdingsmiddelen. Zodat er veel gif kan worden gespoten. Wij vinden dat iedereen recht heeft op voeding zonder cocktail aan bestrijdingsmiddelen. 


Onze boeren zoeken alternatieven om geen chemische bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken en geven ruimte aan de natuur. Hier doen de lieveheersbeestjes het werk als natuurlijke bestrijders voor ongedierte. We hebben geen gemanipuleerde producten in ons assortiment en onze telers gaan uit van natuurlijke veredeling. 

Een gemengd bedrijf

Gemengde bedrijven zorgen voor een balans tussen uitstoot en opname van broeikasgassen. Door de voedzame mest op eigen land uit te strooien, worden mestoverschotten voorkomen en is het gebruik van kunstmest overbodig. Dieren spelen op die manier een belangrijke rol bij een natuurlijk bedrijfskarakter. 

Een positieve CO2-balans

Door gebruik van duurzame energiebronnen en innovaties zoals strokenteelt waarbij meerdere gewassen naast elkaar op het land staan, kan misschien zelfs een positieve CO2-balans ontstaan. Minder dierlijke productie is een belangrijke factor. Meer aandacht voor plantaardige voeding helpt ook.

plasticsoup

De weg naar plasticvrij

Een schone aarde betekent voor ons ook minder plastic. In supermarkten is plasticgebruik een belangrijk onderdeel van voedselveiligheid en gemak. Maar plastic is de oorzaak van veel milieuproblemen en het wordt steeds vaker in een negatief verband gebracht met onze gezondheid. Wij denken dat het anders kan. De weg naar plasticvrij is onderdeel van onze missie. Zolang we plastic nodig hebben is recycling slechts een tussenoplossing, want de hergebruiksketen is nog niet volledig circulair. In de tussentijd blijven wij zoeken naar alternatieven, zoals het gebruik van composteerbare folie van duurzaam materiaal. Voor meer onderzoek, acceptatie en innovatie werken we samen met afvalverwerkers, de rest van de keten en de overheid. Want alleen samen krijgen we het plasticprobleem de wereld uit. 

Duurzame palmolie

Palmolie is een handige grondstof en het is goedkoop. Daarom kapt men oerwoud om plantages aan te leggen. Dat tast het leefgebied aan van de orang-oetan. Palmolie is vanwege de consistentie een mooi product. Het zit dus in veel voedingsmiddelen, ook bij ons. Wij garanderen dat de palmolie in ons assortiment biologisch is en de herkomst transparant. Niet afkomstig uit Borneo of Azië. Zo vormt deze palmolie geen gevaar voor de orang-oetan. 


Wij willen dat jij als consument producten kunt kopen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de negatieve impact op de palmolieproblematiek. Omdat wij voor jou 100% duurzaam kiezen, hoef jij bij onze producten niet de ingrediëntendeclaratie na te pluizen. Ons huismerk is zelfs volledig palmolievrij. Gewoon om te laten zien dat het kan. 

DE 100% BIOLOGISCHE SUPERMARKT


Bij Ekoplaza staan we voor écht lekker eten. Dat betekent dat jouw boodschappen 100% biologisch zijn en dat ze smaken zoals ze van nature horen te smaken. Dat maakt elk product, stuk voor stuk écht en ook nog eens ontzettend lekker. Om dat te kunnen beloven, moeten wij keuzes maken, elke dag opnieuw. Dat noemen wij de 5 keuzes.  

vijfkeuzes-schoneaarde

Groeiende natuur

Maximaal gifvrije landbouw, maximaal plasticvrij en meer CO2 opnemen dan uitstoten.

vijfkeuzes-authentiekesmaak-pindakaas

Authentieke smaak

Puur, vitaal en volwaardig. Geen kunstmatige toevoegingen en minder suiker, vet en zout.

vijfkeuzes-groeiendenatuur-bijen

Groeiende natuur

Een levende bodem en ruime vruchtwisseling, veel variatie in zaadrassen, landbouw die biodiversiteit versterkt.

vijfkeuzes-respectvolhandelen-varkens

Respectvol handelen

Maximaal benutten voedsel en reststromen, waarde en welzijn van dieren staan voorop, beste ingrediënten voor de juiste prijs.

vijfkeuzes-korteketen-willemienbrouwer-fruitweelde

Korte keten

Transparant van akker tot aanrecht, eerlijke samenwerking met menselijke maat, maximaal gesloten kringloop en zo veel mogelijk van dichtbij.