05 jul. 2023 column

Samen de aarde schoner achterlaten

img

De aarde, we hebben er maar eentje van. Dus daar moeten we zuinig op zijn. Behoud van vruchtbare landbouwgrond, goed omgaan met grondstoffen, waardig omgaan met onze dieren en met elkaar. En vooral geen troep achterlaten die toekomstige generaties voor ons moeten opruimen, zoals gifresten, plastics, gevolgen van GMO en vervuilde lucht en water. We moeten zorgen dat onze aarde weer op kracht kan komen en opnieuw een paradijs wordt voor alles wat er mag leven. 

Daarvoor hebben we lef nodig. Oude gewoontes achterlaten en gezamenlijk de schouders eronder zetten. Daarbij spelen supermarkten een grote rol. Wij als supermarkt bepalen immers wat wij eten, wat leveranciers moeten produceren en voor welke prijs. Dat beseffen wij bij Ekoplaza maar al te goed en daarom voelen wij ons verantwoordelijk om altijd voor de duurzame keuze te gaan: goed voor de aarde, de teler en voor jou. Met de supermarktkeuze die jij als consument maakt, bepaal je hoeveel impact jij wil maken. Iedere dag weer. 

Als 100% biologische supermarkt vinden we het belangrijk andere supermarkten te inspireren om het beter te doen. Die kartrekkersrol hebben we altijd gehad en zullen we ook blijven volhouden. Door te pionieren, de keten te verbinden, duurzaam belang in plaats van economisch belang voorop te stellen en jou als consument te betrekken bij wat we doen kunnen we vooruitstrevend blijven. Zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van wat de aarde te bieden heeft.

Wil je weten wat we nog meer doen? Kijk dan in onze rapportage 'Wij gaan voor groen'.

Wij gaan voor groen