Écht lekker eten Authentiek van smaak

Jouw eten bevat de juiste ingrediënten en smaken zoals ze horen te smaken. Onze aardbeien zijn geen waterbommetjes, onze zuivel wordt op ambachtelijke wijze bereid waardoor je de volle smaak ervaart, ons brood bevat geen gebakken lucht en onze gedroogde abrikozen zijn weliswaar bruin (ongezwaveld), maar daardoor vol van smaak.

Vitaliteit gegarandeerd

Bij vitaliteit denk je meestal aan fitte mensen. Maar planten kunnen ook vitaal zijn. Vitale planten krijgen de tijd om te groeien in een bodem vol leven. Bij ons groeien groente en fruit dus gewoon in de volle grond. Dat hoort dus ook zo? Ja, dat vinden wij wel. Dat proef je niet alleen, maar voel je ook in je weerbaarheid. Vitaminen en mineralen linea recta op jouw bord. 

Producten zonder troep

Het is heel simpel. Wat er niet in hoort, zit er niet in. Daarom smaken onze producten zoals ze van nature smaken. Lekker dus!

  • Onze producten zijn heerlijk zonder hulp van smaakversterkers, kunstmatige toevoegingen, minder suiker, vet en zout. Gewoon puur van zichzelf. 
  • In ons voedselaanbod is er geen plaats voor omstreden of kunstmatige E-nummers. De ontelbaar onnatuurlijk E-nummers vind je bij ons dan ook niet terug. 
  • E-nummers maken producten langer houdbaar of wijzigen de kleur, geur, smaak of structuur. Dat willen wij niet. Daarom tolereren wij alleen natuurlijke toevoegingen die essentieel zijn voor de bereiding. 
  • We bieden de beste kwaliteit die de natuur te bieden heeft. Hup, zo op jouw bord. Dat lijkt logisch, maar alleen wij kunnen het garanderen. 

gezondste super voor kinderen

Bij Ekoplaza voelen we ons verantwoordelijk voor de gezondheid van de nieuwe generatie. Daarom bannen wij misleidende marketing voor kinderen uit onze schappen, presenteren wij geen snoep op ooghoogte van kinderen, kiezen we voor maximaal 1 stelling snoep per winkel en beperken we acties met kinderproducten die buiten de Schijf van Vijf vallen. Wat we nog meer doen?

De gezondste supermarkt

ekoplaza-biologisch-kinderen-beter-eten-1

Het dichtste bij de natuur

Door mét in plaats van tégen de natuur te werken, zorgt de bodem ervoor dat de plant alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om in het ritme van de natuur te groeien en smaak te ontwikkelen. Daardoor zitten er aantoonbaar meer voedingsstoffen in. Door geen landbouwgif te gebruiken bouwt de plant weerstand op tegen ziekten en belagers. Dat zorgt voor sterke planten die zelf stofjes kunnen aanmaken die hun en jouw weerstand ten goede komt. 

Is biologisch gezonder?

Bij Ekoplaza zijn we er al jaren van overtuigd: biologische voeding is goed voor je gezondheid. In de serie 'op microniveau' in ons magazine Lekker Weten nemen we je mee in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen rond een gezonde bodem, gewassen en onze gezondheid. Benieuwd? Lees hier de vierluik 

Lees 'Op microniveau'

DE BIOLOGISCHE SUPERMARKT


Bij Ekoplaza staan we voor écht lekker eten. Dat betekent dat jouw boodschappen biologisch zijn en dat ze smaken zoals ze van nature horen te smaken. Dat maakt elk product, stuk voor stuk écht en ook nog eens ontzettend lekker. Om dat te kunnen beloven, moeten wij keuzes maken, elke dag opnieuw. Dat noemen wij de 5 keuzes.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-schoneaarde

Gezonde bodem

Maximaal gifvrije landbouw, maximaal plasticvrij en meer CO2 opnemen dan uitstoten.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-authentiekesmaak

Authentieke smaak

Puur, vitaal en volwaardig. Geen kunstmatige toevoegingen en minder suiker, vet en zout.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-groeiendenatuur

Groeiende natuur

Een levende bodem en ruime vruchtwisseling, veel variatie in zaadrassen, landbouw die biodiversiteit versterkt.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-respectvolhandelen

Respectvol handelen

Maximaal benutten voedsel en reststromen, waarde en welzijn van dieren staan voorop, beste ingrediënten voor de juiste prijs.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-korteketen

Korte keten

Transparant van akker tot aanrecht, eerlijke samenwerking met menselijke maat, maximaal gesloten kringloop en zo veel mogelijk van dichtbij.